OČISTITE TELO NAKON ANTIBIOTIKA

11.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 466 | Autor: | 0

5 načina da sačuvate dobre bakterije


Nakon upotrebe antibiotika potrebno je čišćenje organizma, jačanje imuniteta i ponovno uspostavljanje balansa u telu.
Isključiva namena antibiotika jeste eliminisanje bakterija, koje dovode do bolesti. Međutim, upotreba antibiotika, iako ima svoje pozitivne strane, dovodi do slabljenja imunog sisitema i uništavanja "dobrih" bakterija koje se nalaze u našem organizmu i od suštinske važnosti su za naše zdravlje.
Antibiotici ne uništavaju samo patogene bakterije već i "dobre" bakterije (koje pomažu varenju hrane, stvaranju neurotrasmitera, sintetizuju vitamine itd.). Zato je potrebno da što pre oporavite organizam, naročito ukoliko ste koristili antibiotike širokog spektra. Čišćenje organizma podrazumevaće svakodnevni trud ali ćete na taj način uspeti da održite ravnotežu između bakterija i gljivica, tačnije - kandide - koja može mnogo da naškodi zdravlju.
Kao i svi lekovi, tako se i antibiotici obrađuju u jetri kako bismo ih nakon toga eliminisali. Postoji nekoliko načina da povratite imunitet i očistite telo nakon uzimanja antibiotika:

1. Jedan od najboljih načina da započnete proces čišćenja organizma jeste konzumiranje hrane koja je bogata antioksidansima. Misli se pre svega na voće i povrće (pasulj, brokoli, paprika, borovnice itd.). Hrana bogata antioksidansima će eliminisati i ukloniti ostatke antibiotika iz ćelija i krvi i poboljšaće vaš imuni sistem. Sirovo povrće i voće bi trebalo da čine najveći procenat vaše ishrane kako bi se uspostavila ponovna ravnoteža u vašem organizmu.

2. Nakon uzimanja antibiotika bilo bi dobro da uključite suplemetne vitamina C. Preporučena doza vitamina C je 500 mg dnevno. Nema potrebe da uzimate više od preporučene doze jer će organizam sam izbaciti višak.

3. Izbacite iz ishrane obrađeni šećer, procesuiranu hranu, skrob, veštačke boje i ukuse kao i konzervanse, jer predstavlja dobru bazu za nastanak i razvijanje kandide. Trebalo bi izbegavati i voće koje ima visok procenat šećera. Potražite zdrave alternative da se zasladite tokom perioda čišćenja organizma.


4. Unosite bar dva litra vode dnevno. Unosom vode očistićete jetru i bubrege, ali ćete takođe poboljšati metabolizam.

5. Tokom i nakon upotrebe antibiotika uključite probiotske supelemente. Izaberite kvalitetne i proverene probiotike, jer stomačna kiselina eliminiše većinu probiotika. Takođe, nakon završetka upotrebe antibiotika, možete konzumirati fermentisane proizvode (jogurt, kefir itd.) koji će obnoviti crevnu floru.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net