OBIM VRATA UKAZUJE NA SRČANE BOLESTI

10.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 442 | Autor: | 0

Masnoće koje se nakupljaju oko vrata mogu izazvati upalne procese koji dovode do taloženja masti u karotidnim arterijama na vratu


Muškarci sa većim obimom vrata imaju veći rizik od srčanih oboljenja, rezultati su studije iz Brazila. Istraživanjem je obuhvaćeno blizu 4.000 muškaraca, a istraživači su utvrdili da je idealan obim vrata za muškarce 38 cm.
Muškarci čiji je obim vrata veći za samo 2,5 cm od prosečne veličine imaju veću šansu da budu rezistentni na insulin, da imaju povećan krvni pritisak i povišene trigliceride.

Masnoće koje se nakupljaju oko vrata mogu izazvati upalne procese koje dovode do nakupljanja viška masti u karotidnim arterijama na vratu, što otežava rad srca.

Često muškarci koji vežbaju imaju razvijenija ramena i veći obim vrata, međutim, oni neće imati iste probleme jer je reč o mišićima, a ne masnoćama.
Dakle, metar u ruke i izmerite obim vrata: alo je veći od 38 cm, dobro bi bilo da posetite lekara.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 8h-11h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem