ŠAMPON, GEL ZA TUŠIRANJE I REGENERATOR NISU REŠENJE ZA DEPILACIJU

04.04.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 427 | Autor: | 0

Ako pažljivo ne izaberete kozmetički preparat prilikom uklanjanja dlačica, koža neže biti glatka a ceo postupak znatno će biti teži

Ako imate naviku da brijete noge, pazuh i ostale delove tela i pri tome za dobijanje pene koristite gel za tuširanje, šampon ili regenerator za kosu, činite grešku.

Barem tako tvrdi dermatolog dr Anita Sturnham koja objašnjava da korišćenje gela za tuširanje, šampona ili generatora za kosu ne donosi ništa dobro. Naprativ, pomenuti proizvodi čine depilaciju težom, a rezultat neće biti glatka koža.

"Prilikom depiliranja trebalo bi da koristite proizvode koji su napravljeni da omoguće da brijač glatko klizi po koži. Time se smanjuje iritacija i rizik od posekotina. Ako koristite šampon, gel za tuširanje ili regenerator za kosu, ova sredstva se zadržavaju na dlačicama, zbog čega su one deblje i teže ih je obrijati", objasnila je Sturnham.

Osim toga, pomenuti proizvodi mogu i da "začepe" brijač i tako otežavaju depilaciju. Brijač će i brže postati potpuno neupotrebljiv, a uz to lakše dolazi do posekotina. Ukratko, nemojte biti cicije i štedeti novac na proizvodima.
Alternativa može biti običan gel ili pena za brijanje. Preporučuje se i piling kako biste uklonili mrtvu kožu i sprečili urastanje dlačica, kao i nanošenje sredstva za negu i hidrataciju kože.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net