DIJETA SPASLA ŽIVOT

28.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 569 | Autor: | 0

Kevin Deli smršao svugde osim oko stomaka. Pivski trbuh bio je, u stvari, tumorKevin Deli (63) iz Hobokena u Nju Džersiju godinama je mislio da mu je stomak malo veći jer pije dosta piva. Ipak, nakon što je dijetom izgubio preko 15 kilograma, a trbuh je ostao iste veličine, postao je sumnjičav.

U decembru prošle godine Deli je otišao kod svog lekara i ubedio ga da ga pošalje na rendgen. Otkriveno je da Deli u stomaku ima tumor veličine odbojkaške lopte, težak preko 13 kilograma. Da nije bio sumnjičav, doktori smatraju da bi verovatno bio mrtav za par meseci, piše Dejli mejl.

Tumor je identifikovan kao liposarkom za kojeg doktori smatraju da je rastao između 10 i 15 godina, ali srećom nije se proširio na druge delove tela. Ono što je neobično je da retko koji tumor naraste do tih dimenzija, uglavnom zato što su ranije otkriveni.
Liposarkom je maligni tumor masnog tkiva koji se najčešće razvija na područjima abdomena, kukova i iza kolena. Gledan pod mikroskopom često podseća na ćelije masnog tkiva.

Deli je 2015. bio na operaciji srca, nakon koje je izgubio puno kilograma, ali ništa na struku što ga je s vremenom sve više zbunjivalo. Deli i njegova žena Rejčel počeli su da sumnjaju da je u pitanju nešto drugo.

- Čak sam pomislio da su posle operacije u meni ostavili hirurški pribor - izjavio je Deli.

Uprkos protivljenju njegovog privatnog osiguranja, gde su smatrali da je rendgen nepotreban, Deli je otišao u bolnicu Lenoks hil gde su otkrili veliku masu koja i dalje raste u njegovom trbuhu. Inače, liposarkomi izazivaju bol u abdomenu i oticanje, zatvor i krv u stolici.

Hirurzima je trebalo šest sati da uklone rak, a morali su da izvade i jedan bubreg jer se tumor omotao oko njega. Nakon oporavka, Deli će morati redovno da ide na magnetnu rezonancu, kako bi proeveravao da li se tumor vraća.

Foto: Fejsbuk

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem