PRIRODNA REŠENJA PROTIV REUMATIZMA

26.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 923 | Autor: | 0

List jorgovana, kukuruzno brašno, kupus, vinsko sirće i ruzmarin, neka su od rešenja narodne medicineZima se ne predaje. Tegobe koje izaziva hladnoća savladajte uz pomoć biljaka!

Bolovi u zglobovima izazvani reumom, značajno utiču na kvalitet života, a reumatičarima prija da "zgareju" kosti. Dok konačno ne otopli, pomozite sebi uz pomoć biljnih rešenja.

Obloga od kukuruza
Kaša od kukuruznog brašna dobra je kao obloga protiv reume i bolova u zglobovima, jer dugo ostaje vruća. Na taj način ovaj oblog pomaže boljoj cirkulaciji i snabdevanju tkiva krvlju. Priprema se bez dodataka, samo sa vrućom vodom. Oblozi bi trebalo da budu vrući koliko može da se podnese na koži.

List kupusa
Sa lista kupusa odstraniti tvrd deo, a zatim list omekšati bocom ili oklagijom i postaviti na bolno mesto. Obloga se zatim umota krpom, najbolje lanenom. Primenjivati tri puta dnevno.

Ulje sa bunikom i ruzmarinom
U bocu stavite osam kašika iseckanog lista bunike, dve kašike iseckanog ruzmarina i dodajte litar maslinovog, hladno ceđenog ulja. Bocu dobro zatvorite i mesec dana je čuvajte na sobnoj temperaturi. Nekoliko puta na dan promućkajte. Nakon mesec dana, ulje prvo procedite, i najmanje dva puta dnevno mažite bolna mesta.

Vinsko sireće i lozovača
Pomešajte jednaku količinu vinskog sirćeta i lozovače. Dva puta dnevno, ujutro i uveče, mažite bolna mesta. Kada utrljate i osušite, namažite i maslinovim uljem, pa laganim, kružnim pokretima masirajte, dok ga koža ne upije. Nakon toga, bolne delove umotajte pamučnim peškirom i boravite u toploj prostoriji.

Prirodni melem od jorgovana
U litar maslinovog ulja dodajte pet kašika sitno iseckanog lista jorgovana i pet kašika iseckanog cveta divljeg kestena. Bocu dobro zatvorite, mesec dana je čuvajte na sobnoj temperaturi i nekoliko puta na dan promućkajte. Posle mesec dana, ulje procedite i njime masirajte reumatične delove.

I još pogledajte:

MORSKI KOLAGEN

1900 RSD

GEL GAVEZA

550 RSD

APITOKSIN

2550 RSD

MAGNESIUM CHLORIDE GEL

550 RSD 450 RSD

APIREUMIN

490 RSD

KAPI GAVEZA

650 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net