LIČNA PRIČA: IZBACILA UGLJENE HIDRATE I PREPOLOVILA SE!

23.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1235 | Autor: | 0

Mnogi pričaju da im se život promenio kada su izbacili šećer iz ishrane. Svoje iskustvo na tu temu ispirčala je Džozefin Desgrand


Uvek je jela velike porcije i to brzo, a zbog težine je odeću kupovala na odeljenjima za trudnice. Onda je odlučila da nešto bitno promeni.

Džozefin Desgrand (17) oduvek je volela da jede i izbegavala bilo kakvu vrstu telesne aktivnosti. Zato je stigla do 120 kilograma. Uvek je jela velike porcije i to brzo, a zbog prekomerne težine kupovala je XXL odeću. Naravno da je zbog svega toga bila i depresivna.

“Mama bi mi uvek rekla da usporim s jelom jer bih ja uvek prva završila. Takođe, nikad nisam bila zainteresovana za sport i izbegavala bih ga po svaku cenu”, ispričala je mlada Australijanka.

“Sećam se da sam jednom pronašla uske farmerke koje su mi odgovarale. Kad sam ih obukla, osećala sam se odlično, sve dok nisam videla svoju fotografiju u njima. Strašno sam htela da smršam, ali nisam ništa predizimala. Prolazila bih kroz faze, želela da smršam, pa bih sebi govorila da je to preteško i da sam srećna takva kakva jesam. A onda sam jednog dana prestala o tome da razmišljam i krenula. Zvuči tako lako“, ispričala je Džozefin.

Bila je ljubomorna na prijateljice koje su mogle da se oblače kako žele i jedu bez ograničenja.
“Brinula sam se hoću li stati u sedište i morati da tražim produženje pojasa u avionu ”, otkrila je Džozefin i dodala da je potpuno ukinula unos ugljenih hidrata.

“Šećer je bio glavni problem. Ranije sam primenjivala razne dijete, ali nisam ih se previše držala. Kada sam malo istraživala o šećeru, šokirala sam se koliku sam količinu konzumirala, a činilo se da ga ima u svemu. Odluka da izbacim šećer iz ishrane bila mi je najbolja u životu. U početku je bilo jako teško, pogotovo prve dve nedelje, ali onda je to postala navika”, rekla je.

“To mi je potpuno promenilo život, više se nisam skrivala, imala sam puno više samopouzdanja. Prošle godine igrala sam glavnu ulogu u školskom mjuziklu, što je nešto što ranije ne bih učinila jer sam bila stidljiva zbog svoje težine”, rekla je Džozefin.

“Energija koju sada imam je neverovatna. Nekada se probudim ujutro i samo se nasmešim”, rekla je Džozefin koja je, nakon što je promenila prehranu, počela i da vežba dva, tri puta nedeljno po 20 minuta.

Sada jede manje porcije, poput jaja za doručak, salate s piletinom, batat, šniclu za ručak ili večeru. Otkrila je da joj je najteže bilo da se izbori sa zavisnošću od šećera, ali da je svakim danom postajalo sve lakše i prešlo je u naviku.

“Imala sam veliku podršku, javljali su mi se ljudi širom sveta i delili svoja iskustva sa mnom. Moj savet svima je da samo krenu i prestanu s odlaganjem. Zamislite se kako ćete izgledati nakon nekoliko meseci. Sigurno nije lak put, ali se isplati. Ako sam ja mogla, mogu svi“, zaključila je Džozefin, koja je izgubila polovinu težine koju je nekada imala.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net