UŠI KRIJU TAJNU MRŠAVLJENJA I DOBROG RASPOLOŽENJA

21.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 715 | Autor: | 0

Tradicionalna kineska metoda može se sprovoditi iglicama za akupunkturu ili semenkama

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, različita područja naših ušiju povezana su s određenim organima i sistemom našeg tela.

Stimulišući delove uha možemo, tvrdi kineska medicina, izlečiti različite bolesti. I upravo je to središnja ideja aurikuloterapije, jedne od grana kineske medicine, koja se izvodi akupunkturom ili pomoću "ušnog semenja" od biljke vakarije, koje se postavljaju na ključne tačke uha pomoću lepljive trake.
Semenje tako ostaje na ušima i do pet dana (pritom se možete normalno tuširati, spavati i obavljati sve ostale poslove).
Prema rezultatima studije sprovedene na Univerzitetu u Sao Paulu iz 2017. godine, pokazalo se da je upravo ova terapija, kod medicinskih sestara koje su učestvovale u studiji, najdelotvornije smanjila anskioznost. Ali, aurikuloterapija iglama bila je delotvornija, nego ista terapija "ušnim semenjem", jer je prilikom terapije iglama došlo do značajnijeg smanjenja stresa i anksioznosti.
Iako naučnici nisu u potpunosti isključili mogućnost delovanja terapije semenjem, bilo na mršavljenje ili poboljšanja zdravstvenog stanja, potrebna su dalja istraživanja na ovu temu kako bi se njihova delotvornost dalje mogla dokazivati. Do tada je možda sigurnije držati se akupunkture, naravno kod lekara koji je za nju obučen i koji zna kako se ona pravilno i sigurno obavlja.I još pogledajte:

SLIMFIT SIRUP

1053 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem