OTERAJTE GLAVOBOLJU, SMANJITE NAPETOST

15.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 771 | Autor: | 0

Masaža tačke na čelu između obrva, u trajanju od 45-60 sekundi, ublažiće i najupornije tegobe


Masaža tačke između obrva poboljšava koncentraciju, smanjuje napetost, tera glavobolju i opušta oči, naročito nakon što ste puno vremena proveli ispred kompjutera.
Verovatno ste nekada osetili potrebu da masirate vrhom prsta deo lica između obrva. Instinkt vas nije varao, jer je masiranje ove tačke korisno. Prema kineskoj medicini masiranje tačke između obrva može delovati vrlo blagotvorno na naše zdravlje, raspoloženje i radnu sposobnost. Praktičari kineske medicine takođe su uvereni da masiranje tačke između obrva pojačava intuiciju.
Kako pravilno masirati tačku između obrva?
Lagano kažiprstom pritisnite između obrva i pomerajte prstom u vertikalnoj liniji od otprilike 3 centimetra dužine. Radite to 45 do 60 sekundi, nakon čega ćete početi da osećate rezultate masaže, odnosno pritiskanja ove „magične“ tačke.
Tačka se zove Jintang i nalazi se na poziciji koja u mnogim kulturama odgovara poziciji trećeg oka. Najviše se pokazala efikasnom za smirivanje i uspavljivanje beba. U tom slučaju se masira nežno kažiprstom u smeru kazaljke na satu.
Stručnjaci objašnjavaju da ovaj potez deluje, jer se na taj način aktivira deo mozga koji pomaže u smanjivanju nervne napetosti. Deluje povoljno na izgled kože, naročito oko očiju i usta i pospešuje regeneraciju kože. Dakle, sledeći put kada vas zaboli glava ili osetite umor u očima nakon dugog dana, znate šta trebate da uradite.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem