PROTIV NEPLODNOST I TEGOBA U KLIMAKSU

08.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 2049 | Autor: | 0

Savet Jaroslava Kazimirova, travara iz Omska

Travarska tradicija prenosila se s kolena na koleno po ženskoj liniji pa je Jaroslav Kazimirov prva znanja stekao od bake, kod koje je provodio raspuste u jednom sibirskom selu gde je u tajgama brao biljke i učio o travama i tradicionalnom lečenju. Iako je diplomirao na Fakultetu za kulturu u Omsku, nastavio je da se bavi narodnom medicinom.
Iskustveno je ustanovio da je žalfija idealna biljka protiv neplodnosti i klimakteričnih tegoba.
- Žalfija normalizuje rad polnih žlezda. Zato se koristi kod neplodnosti, kao i u klimakteričnom periodu i kod staračke slabosti kao sredstvo koje ‘podmlađuje’. Infuzum žalfije, kada se uzima oralno, smanjuje znojenje i laktaciju a jača centralni nervni sistem. Ipak, ne sme se uzimati u prevelikim dozama, i ne duže od tri meseca, jer izaziva iritaciju sluzokože. Takođe, kontraindikovana je kod akutnog nefritisa i trudnoće. Infuzum za oralnu primenu: jedna do dve kašike biljke prelije se sa dve šolje vrele vode (dnevna doza).

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 10h-14h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem