SUŠAČ ZA RUKE RASADNIK PATOGENIH MIKROORGANIZAMA

04.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 549 | Autor: | 0

Više nikada nećete koristiti mašinu za sušenje ruku kada vidite rezultate testa

U svakom toaletu u tržnim centrima i poslovnim objektima možete nači električne sušače ruku. Oprali ste ruke sapunom i vodom i uklonili ste bakterije koje vam mogu ugroziti zdravlje, a onda ste kako biste ih osušili ruke stavili ispod električnog aparata za sušenje ruku i tako napravili katastrofalnu grešku koja je opasna po vaše zdravlje.

Do sada smo naučili da nas bakterije i gljivice, kao i visrusi, vrebaju sa svih strana. Čuli ste verovatno da ovakvi sušači nisu dobri za vaše zdravlje, a sada je jedna žena odlučila da te tvrdnje potkrepi dokazima. Nikol Vard stavila je petri posudu koja se koristi u laboratorijama ispod uređaja za sušenje ruku na samo tri minuta. Nakon 48 sati pogledala je u posudu.

- Evo šta sam dobila kada sam stavila petri posudu ispod sušača za ruke na samo tri minuta. Nemojte nikada više ovako da sušite ruke. Ovo je samo nekoliko potencijalnih gljivica i bakterija koje možete tako da dobijete po rukama, a samo ste hteli da vam ruke budu čiste, napisala je ona u svom postu naFacebook-u.
Iako ne postoje naučne osnove i ne zna se pod kojim uslovima je ona precizno izvela ovaj eksperiment, ove rezultate ne treba shvatiti zdravo za gotovo već sa izvesnom dozom skepse, piše Miror.
Iako proizvođači napominju da većina njihovih uređaja ima HEPA filtere koji nas štite od patogena, sam pogled na sliku nam stvara osećaj gađenja i tera nas da obećamo sebi da više nikada nećemo tako da sušimo ruke. Izgleda da je ipak najbolji tradicionalni način sušenja ruku upotrebom ubrusa.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net