PO JABUCI SE JUTRO POZNAJE

03.03.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 414 | Autor: | 0

Kada je idealno vreme da se pojede jabuka


Jabuka spada u najzdravije plodove prirode i mnogi vole da jedu ovu voćku.
Najbolje vreme za jabuku je jutro ili kao zalogaj između obroka koji sadrži sve hranljive sastojke.
Jabuka je bogata vlaknima i pektinom, koji se nalazi u kori voćke.
Ljudima koji pate od probavnih smetnji i imaju problem sa snom ako jedu kasno, konzumiranje jabuke čim se probude može biti od velike pomoći. Uz to, jabuka će ujutro pokrenuti probavu bolje od bilo kog drugog voća.

Pektin će pomoći bakterijama koje žive u crevima, baš kao što će vam pomoći da se rešite toksina i kancerogenih materija iz organizma.

Prekasno konzumiranje jabuka moglo bi da se okrene protiv vas. Jabuke tokom noći mogu da stimulišu proizvodnju gasova u crevima. Tako će vam samo stvoriti neprijatnost.

Postoji i više razloga zašto ne bi trebalo da bacate koru od jabuke.
Jedna srednja jabuka, zajedno sa korom sadrži 8,4 miligrama vitamina C i vitamina A, a oguljene jabuke sadrže 6,4 miligrama vitamina C.
Jabuka srednje veličine sadrži 4,4 grama vlakana. Ako bacite koru ostaće samo 2,1 grama vlakana. To je razlog zašto bi trebalo konzumirati neoljuštene, dobro oprane, po mogućstvu neprskane jabuke.

Kvercetin, antioksidant iz jabuke, bori se protiv oštećenja moždanog tkiva povezanog s Alchajmerovom bolešću ili drugim sličnim bolestima.
Urzolinska kiselina se može naći u koži jabuke. Ova kiselina je jedinjeje od suštinske važnosti za borbu protiv gojaznosti. Urzolinska kiselina gori kalorije i na taj način smanjuje rizik od prekomerne težine.
Studija, sprovedena 2007. godine, na Univerzitetu Kornel, došla je do zaključka da jedinjenja zvana terpeni, koja se nalazi u kori jabuke, u mogućnosti su da spreče ili ubiju postojeće ćelije raka u laboratorijskim uslovima. Ova jedinjenja su posebno efikasna protiv raka debelog creva, jetre i raka dojke.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net