ANTIBAKTERIJSKI SPREJEVI I MARAMICE SU BACANJE PARA

26.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 564 | Autor: | 0

Bakterije i gljivice vraćaju u roku od sat vremena od završteka čišćenja


Antibakterijski kuhinjski sprejevi i maramice su gubljenje novca, tvrdi TV doktor Majkl Mozli.

On tvrdi da se potencijalno-štetne bakterije, koje mogu da izazovu trovanje, na kuhinjskih površinama pojavljuji samo jedan sat posle dezinfekcije ovih površina. Posle 12 sati, „dramatična“ količina bakterija i gljivica kolonizuje radne ploče.
Fiziolog mikroba dr Lin Dover od Nortumbria univerziteta, koja je učestvovala u nedavnom istraživanju, dodaje, međutim, da je većina mikroorganizama koji se nalaze u domovima bezopasna, pa čak i da može biti od koristi, jer su poslednje studije pokazale da mogu ojačati imunitet i poboljšati mentalno zdravlje.
Da bi se zaštitili od potencijalno štetnih bakterija i gljivica, dr Mozli preporučuje ljudima da kuhinjske krpe i sunđere drže suvim i menjaju jednom nedeljno ako je moguće.
Čišćenje sirćetom, kao i sapunom, predstavlja dobar način dezinfekcije kuhinjskih predmeta zahvaljujući sadržaju sirćetnu kiseline.
Dobro je, takođe, staviti sunđere i krpe u mašinu za sudove ili mikrotalasnu pećnicu da bi se ubile bakterije.
Sudopere od nerđajućeg čelika mogu biti potencijalni rasadnici legionarske bolesti. To je otkriveno nakon istraživanja obavljenog u avgustu 2017. Rast bakterija odgovornih za legionarsku bolest prethodno je povezivan sa rđom. Slavine od nerđajućeg čelika su ipak opasne, tvrdi studija, jer se njihov zaštitni premaz obično degradira tokom vremena - pojavljuje se rđa i takve slavine mogu da podstaknu rast bakterija, tvrde istraživači iz Holandije.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net