TETRA SAPUN NE BEŽI IZ RUKU, HIDRIRA KOŽU I DUŽE TRAJE OD OBIČNOG

24.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 717 | Autor: | 0

Stvoren je prvi sapun koji vam neće iskliznuti iz ruku dok se tuširate, a kožu neguje maslinovim i uljima kokosa, sandalovine i čajevcaDizajner Mike Mak osmislio je novi izgled sapuna baziran na betonskim pločama - tetrapodima, koje sprečavaju eroziju tla pod uticajem vode.

Umesto tipičnog kvadratnog oblika, Tetra sapun ima četiri kraka i uvek stoji na ivičnim tačkama tri kraka, što omogućava da se voda brže ocedi nakon pranja ruku ili tuširanja, a i puno teže isklizne iz ruku, piše Dejli mejl.
Prilikom proizvodnje svaki sapun se izliva u poseban silikonski kalup u kojem ostaje dok se u potpunosti ne ohladi, što podstiče bolju povezanost alkalnih i baznih ulja, zahvaljujući kojima sapun ima duži rok trajanja.

Za proizvodnju Tetra sapuna potrebno je mesec dana, nakon čega se svaki sapun pregleda i ručno završava. Prilikom korišćenja sapun zadržava svoj prvobitni oblik.

Neki od sastojaka koji se nalaze u sapunu su ekstra devičansko maslinovo ulje, kokosovo ulje, organski citrusni bioflavonoidi, ulje čajevca, ulje sandalovine i smirne, sastojci koji ne narušavaju pH ravnotežu kože.
- Sapun je proizvod koji ljudi koriste svaki dan već 5000 godina. Postoji hiljadu formula i načina na koji se može proizvesti, ali njegove osnovne karakteristike - klizava priroda i činjenica da se topi u ostacima vode nakon korišćenja, nije se promenila jako dugo vremena - objasnio je 34-godišnji dizajner Mak.

- Hteo sam da promenim percepciju sapuna. Tetra sapun je lako držati iako je mokar. Takođe, on će zadržati svoj oblik do kraja budući da će se tečnost slivati preko njegovih krakova i na taj način će se duže koristiti - napomenuo je.

- Najkvalitetniji sapuni se proizvode hladnim procesom, zahvaljujući kojem ne isušuju kožu već stvaraju deblji kremasti sloj za duboko hidriranje kože i ne izazivaju svrab ni iritaciju kože - zaključuje Mak.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem