NE GOJI NAS HRANA, VEĆ POSUĐE I AMBALAŽA

23.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 619 | Autor: | 0

Hemikalije posebno deluju na telesnu težinu žena jer ulaze u proces metabolizma


Najnovije istraživanje pokazalo je da određene hemikalije pospešuju gojenje, naročito kod žena. Reč je o hemikalijama koje se koriste za izradu prehrambene ambalaže, neprijanjajućih kuhinjskih tiganja i odeće!
Te hemikalije pospešuju gojenje tako što ulaze u proces metabolizma, pogotovo kod žena.
- Prvi put su naši rezultati omogućili da dokažemo da postoji put kojim supstance PFASs (perfluoroalkil i polifluoroalkil) deluju na regulaciju telesne težine kod ljudi i tako doprinose epidemiji gojaznosti - kaže Kjui San, glavni autor studije i profesor na odseku nutricionizma na Univerzitetu Harvard.
Studija koja je objavljena u časopisu PLOS Medicine i sprovedena oko 2000. godine obuhvatila je 620 učesnika, kojima je tokom dve godine praćena telesna težina i količina PFASs-a u krvi.

Učesnici su prosečno izgubili 6,4 kilograma za šest meseci, a potom u sledećih godinu i po prosečno dobili 2,7 kilograma.
Oni koji su dobili više kilograma su upravo oni koji su imali veću količinu PFASs-a u krvi, a ta veza bila još jača kod žena, pokazala je studija.
Supstance PFASs prisutne su u našoj okolini poslednjih šezdeset godina, a mnogi smatraju da su krive i za druge bolesti.
- Rezultati jasno pokazuju da ograničavanje ili izbegavanje izloženosti PFASs-u može da pomogne ljudima da zadrže stabilnu telesnu težinu nakon što izgube kilograme, a posebno je to slučaj kod žena -istakao je Felipe Granddžin, koautor studije.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net