ZAŠTO JE DOBRO KADA KAŠLJETE

17.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 769 | Autor: | 0

Kada nas uhvati napad kašlja, uglavnom se nerviramo i žalimo. Lekari tvrde da kašljanje ima svrhu i da je dobro za naše zdravljeAko je u pitanju respiratorna infekcija, dobri su izgledi da ćete kašljući dočekati jutro. Koliko god to bilo naporno, kašalj ima svoju svrhu.
Kašalj služi da iz organizma izbacite ono što ga nadražuje. To je važan i složen refleks podstaknut nečim što iritira grlo ili disajne organe, poput čestica prašine ili sluzi.
Kašljem upravlja produžena moždina, deo nervnog sistema s centrima koji kontrolišu automatske vitalne funkcije, poput disanja ili krvnog pritiska.
- Svesno razmišljanje za kašalj nije potrebno. I zato, samo kašljite. I tako ga ne možete efikasno sprečiti, objašnjava doktorka Sabine Gerke-Bek iz berlinske bolnice Čarite.
Nema dokaza ni da su navodno najsnažniji lekovi za suzbijanje kašlja, poput kodeina, delotvorniji od placeba, kaže Gerke-Bek, iako dodaje da se, ipak s kodeinom bolje spava.
Ali pošto kodein relativno brzo može da izazove zavisnost, ipak preporučuje strpljenje i tople napitke, poput čaja, koji pomažu razgradnji sluzi i lakšem iskašljavanju.

Pročitajte više:

OTERAJTE KAŠALJ UZ POMOĆ LUKA, LOVORA ILI RUZMARINA

I još pogledajte:

BRONHI FITO MED

1190 RSD

BRONHO SALEP

300 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem