ZA VITKU LINIJU PIJTE KAFU I ČAJ TREBALO BI PITI BEZ DODATAKA

09.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 872 | Autor: | 0

Kada se u kafu dodaju mleko ili šećer, ili oba, broj unetih kalorija vrtoglavo raste


Postoje različita mišljenja o kalorijskim vrednostima kafe i čaja, ali američki stručnjaci kažu da su oba napitka gotovo bez kalorija. Problem je u dodacima, najčešće mleku, šećeru i šlagu.

U poređenju s onima koji kafu vole gorku i crnu, osobe koje u napitak dodaju razne dodatke svakodnevno unose 69 kcal više.
Tako oni koji piju čaj s mlekom ili šećerom svakodnevno konzumiraju 43 kcal više u poređenju sa onima koji piju čaj i kafu bez dodataka.

Istraživanja pkazuju da ljudi svakodnevno unose više kalorija nego što im je potrebno, a da toga nisu svesni.

Tokom jednog istraživanja korišćeni su podaci iz ranijih studija kojima je obuhvaćeno više od 13.000 kafopija i više od 6200 osoba koje su svakodnevno konzumirale čaj. Studija je obuhvatila razdoblje između 2001. i 2012. godine.

U oba slučaja većina kalorija dolazi iz šećera, potom iz mlečnih masti. Savet naučnika i nutricionista je - pripazite šta sve dodajete u kafu ili čaj. Ako te napitke nikako ne možete da pijete bez mleka i šećera, pijte manje kafe ili čaja - jednu do dve šoljice dnevno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem