AKO STE PUŠAČ I SMRŠALI STE, NEMOJTE SE RADOVATI. EVO ZAŠTO

06.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 659 | Autor: | 0

Cigarete sadrže nikotin koji smanjuje apetit i stvara sloj na jeziku zbog kojeg hrana deluje neukusno, i tada pušači ne unose dovoljno hrane


Ukoliko ste pušač, a primetili ste da ste smrpšali nemojte misliti da vam to ide u prilog. Gubljenje kilaže zbog pušenja je loš znak i treba se izbeći po svaku cenu.
Ako pušite samo jednu ili dve cigarete dnevno, to može dovesti do gubitka težine. Ukoliko se uz to osećate umorno, to je znak da se telo iscrpljuje, kao i da dolazi do pogoršanja zdravstvenog stanja.

Cigarete sadrže nikotin, hemijsko jedinjenje koje se nalazi u duvanu, zbog čega pušači postaju zavisni. Čak iako pušite jednu cigaretu dnevno, ona može da naruši vaš apetit. A upravo nikotin smanjuje apetit i stvara sloj na jeziku zbog kojeg hrana deluje neukusno.
Gubitak apetita znači da nećete jesti odgovarajuće obroke, a pušači radije biraju cigaretu nego obrok. Rezultat svega je gubitak telesne mase, jer organizmu nedostaju kalorije i hranljivi sastojci.

Dim cigarete sužava krvne sudove, a to utiče i na želudac. Zbog toga su pušači retko gladni i nemaju potrebu za hranom.

Sa druge strane, oni koji pokušaju da ostave duvan, često dodaju kilgorame, a za to postoje dva razloga. Prvi je što jelom pokušavaju da se izbore sa zavisnošću od cigareta, a drugi jer se vraćaju navike normalnog unosa hrane.
Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD :

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD :

 • Brankova 16 ,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net