7 NEOPHODNIH INFORMACIJA ZA PRAVILNO POSTAVLJANJE DIJAGNOZE

05.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 410 | Autor: | 0

Lekar mora da zna šta jedete, koje lekove uzimate, da li pušite, da li uzimate preparate od biljaka ili volite da popijete


Da bi lekar mogao da propiše sve potrebne preglede, lekove i da postavi pravilnu dijagnozu, mora od pacijenta da dobije važne informacija o njegovom zdravstvenom stanju.
Zbog toga, ove informacije nikada ne bi trebalo da sakrivate od doktora.

1. Ishrana
Kada dođemo na pregled kod lekara obično osetimo krivicu zbog nezdrave ishrane, već često govorimo da se hranimo zdravo.
Ponekad ne želimo da priznamo ni da smo na rigoroznoj dijeti ili da se prejedamo. Sve to su informacije od velike važnosti, koje bismo morali da otkrijemo lekaru.

2. Upotreba lekova
Neki ljudi često koriste razne lekove bez znanja doktora ili se ne pridržavaju propisanog načina uzimanja lekova. Sve to utiče na njihovo lečenje, a može da utiče i na rezultate analize krvi.

3. Pušenje
Nemojte da krijete koliko stvarno pušite, bilo da je u pitanju jedna kutija dnevno ili nedeljno. Bez obzira na količinu, obavezno doktoru priznajte koliko cigareta zaista konzumirate.

4. Alkohol
Količina alkohola koju konzumirate može biti veoma važna za postavljanje pravilne dijagnoze.

5. Suplementi i lekovito bilje
Ako koristite dodatke ishrani, vitamine ili lekovito bilje, recite to svom doktoru. Kada određeni lekovi dođu u dodir sa tim dodacima, njihova efikasnost se može poništiti ili pojačati, što nije dobro po vaše zdravlje.

6. Seksualni život
Neprijatno je odgovarati na pitanja o seksualnom životu jer je to intimna stvar, ali informacije o tome kakvu zaštitu koristite i da li ste imali neku polno prenosivu bolest mogu biti važne za propisivanje potrebnih analiza i pregleda.

7. Mentalno zdravlje
Kada vas lekar pita kako se osećate, nemojte da skrivate svoje pravo stanje i emocije. One mogu da budu manifestacija nekih fizičkih problema.
Mnogi ne znaju da bolesna štitna žlezda može da prouzrokuje napad panike i anksioznost.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem