PRAVILNIM KOMBINOVANJEM NAMIRNICA UBLAŽITE PMS, ZAŠTITITE VID, SAČUVAJTE SRCE...

04.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 512 | Autor: | 0

Sinergija hrane otkriva zašto je dobro da sa brokolijem jedete jaja, paradajz prelijete maslinovim uljem i jabuke dodate u zobenu kašu

Uravnotežena ishrana, puno voća i povrća i izbegavanje nezdrave hrane često su ključni za očuvanje zdravlja. Kombinacija različite hrane ponekad i pojačava njen učinak i nutritivnu vrednost.

’Kada kombinujemo različitu hranu, ona drugačije deluje i ispušta hranjive materije koje zajedno imaju veći učinak nego što bi ga imale odvojeno’, tvrdi Elen Megi, autor knjige ’Sinergija hrane’.

Spanać i avokado za bolji vid
Spanać je bogat vitaminom A i luteinom koji su odlični u zaštiti vida. Avokado sadrži čak i više luteina i vitamina A od spanaća i zdrave masnoće koje su telu potrebne za apsorpciju vitamina.

Brokoli i jaja za ublažavanje PMS-a
Fina jela napravljena od jaja i brokolija mogu da pomognu u ovoj situaciji. Jaja i brokoli su puni kalcijuma i vitamina D koji uspešno ublažavaju simptome PMS-a.

Paradajz i maslinovo ulje za mekšu kožu
Likopen, vrlo koristan antioksidans, nalazi se upravo u paradajzu. Ali, za glatku i meku kožu, pradajz nije dovoljan, za potpun učinak dodajte malo maslinovog ulja.

Zobena kaša i jabuke za zdravije srce
Zobena kaša ima čudesnu moć - snižava nivo kolesterola. Dan započnite zdravim doručkom od zobene kaše u koju ćete dodati jabuke. Jabuka je prepuna flavonoida, jednog od najvažnijih antioksidansa.

Piletina i slatki krompir za jačanje imuniteta
Retko koja namirnica ima tolike zalihe zdravog A vitamina, kao što ga ima slatki krompir. Međutim, unošenje A vitamina bez cinka nije korisno. Tu nastupaju piletina ili svinjetina i govedina koje, između ostalog, obiluju cinkom koji je organizmu potreban kako bi mogao kvalitetno da koristi vitamin A.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net