SPREČITE NASTANAK MODRICE UZ POMOĆ ANANASA I KROMPIRA

03.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 828 | Autor: | 0

Prva pomoć je hladan oblog, ali onaj ko zakasni može da primeni biljna rešenja


Odmah posle udraca stavite hladan oblog na bolno mesto, jer hladnoća usporava protok limfe i krvi kroz krvne sudove

Ako ste se udarili prva pomoć je hladan oblog, najčešće od leda. Led se stavlja oprezno, s prekidima na svakih pet minuta kako biste izbegli promrzline. Hladni oblozi se stavljaju u trajanju od pola sata. Led ne smiruje samo bol, već i usporava protok limfe i krvi kroz krvne sudove, pa se sprečava stvaranje hematoma. Posle 30 minuta hladnih obloga možete namazati bolno mesto kremom na bazi nevena.

Ako niste u mogućnosti da stavljate hladne obloge i hematom se već stvorio, vreme je za tople obloge i blagu masažu bolnog mesta pošto toplota doprinosi resorpciji već formiranog krvnog podliva.

Efikasno deluje komadić svežeg ananasa. Ovo voće sadrži ferment koji ubrzava resorpciju hematoma.

Takođe, i krompir može da pomogne. Skuvajte krompir sa korom, pa ga potom očistite i izmiksujte, dodajte mu malo meda i obične vode i smesu stavite na modricu.

Dobro rešenje je i sirće kojim se natopi komad vate i premaže bolno mesto više puta dnevno.

Pratite kako izgleda modrica. U početku je crvena, potom ljubičasta, pa plava, žutozelena i napokon žuta, dok na kraju sasvim nestaje. Ako nakon udarca podliv ne menja boju, već tamni, to je znak infekcije i onda je potrebno što pre otići kod lekaru.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem