3 PRAVILA BORBE PROTIV HRONIČNE UPALE

02.02.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 864 | Autor: | 0

Moćne antiupalne biljke: kurkuma, đumbir, zeleni čaj, kora bele vrbe, ekstrakt maslinovog lista, detelina, čili papričica, biber, tamjan... mogu vam pomoći da pobedite upale


Hronična zapaljenja su problemi koji se direktno vezuju za najsmrtonosnije bolesti na svetu – srčane bolesti, karcinom, neurodegenerativne i bolesti utrobe. Pobedite ih uz pomoć biljaka!

Upale uglavnom je karakteriše crvenilo, toplota, otok, bol i slabljenje funkcija organa. Akutna upala završava se za nekoliko dana, dok hronična traje nekoliko meseci ili godina. To u stvari znači da su ćelije u telu stalno napadnute.
Osoba koja ima hroničnu upalu stari brže i lakše se razboljeva.
Hronična zapaljenja su problemi koji se direktno vezuju za najsmrtonosnije bolesti na svetu – srčane bolesti, karcinom, neurodegenerativne i bolesti utrobe. Hronična upala vezuje se i za pogoršanje zdravlja kostiju, mentalne bolesti i plućna oboljenja poput astme, hronične obstruktivne bolesti pluća i infekcije pluća.

Pravilo 1
Jedan od načina borbe protiv hroničnih upala je korišćenje biljaka, poput kurkume, đumbira, manuka meda, zelenog čaja, kore bele vrbe, ekstrakta maslinovog lista, deteline, čili papričica, bibera, tamjana, kore primorskog bora, nane, ruzmarina i cimeta.

Pravilo 2
Još jedan prirodan način da se izborite sa hroničnom upalom je da primenite antiupalne dijete. U ovoj dijeti eliminišu se rafinisani šećer i prerađena ulja poput kukuruznog i ulja od uljane repice.
Sveže organsko voće i povrće, semenke, mahunarke, žitarice celog crna i zdrava ulja bogata omega 3 mastima, poput kokosovog ulja i ulja semenke konoplje, hladno ceđena ulja masline i suncokreta, pomažu pri smanjivanju upale.

Pravilo 3
Stres prouzrokuje disbalans probavnog trakta gde loše bakterije nadvladaju dobre, što za rezultat ima upalu. On takođe povećava nivo kortizola koji iscrpljuje imunitet i rezultuje hroničnom upalom svih tkiva tela.
Smanjivanje stresa može zaustaviti hroničnu upalu vrlo brzo. Nivoi stresa se mogu smanjiti dovoljnom količinom kvalitetnog sna, zdravom ishranom, biljnim suplementima i meditacijom, jogom, vežbanjem ili kontrolisanim disanjem.

I još pogledajte:

CEJLONSKI CIMET

450 RSD

ZELENI ČAJ

360 RSD

ULJE CIMETA

690 RSD

ULJE KURKUME

909 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net