40.000 STABALA PROTIV ZAGAĐENOG VAZDUHA

16.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 547 | Autor: | 0

Kineska grad-šuma svake godine apsorbovaće oko 10.000 tona ugljen-dioksida i 57 tona zagađujućih materija i proizvoditi oko 900 tona kiseonika


Vizija italijanskog arhitekte Stefana Boerija počinje da se ostvaruje širom sveta, sa kulama sa tzv. vertikalnom šumom, kakve već postoje u Švajcarskoj i Milanu. Projekat izgradnje Forest sitija u okviru kineskog regiona Liudžuje je u toku i veruje se da će neutralisati zagađenja vazduha izazvana prevelikom količinom smoga.

Po zahtevu Odeljenja za urbanizam opštine Liudžu, u južnoj Kini, gradiće se objekti za smeštaj oko 30.000 stanovnika i imaće obeležja tipičnog grada – tu će se nalaziti kancelarije, kuće, hoteli, bolnice i škole. Ove zgrade će koristiti geotermalnu energiju i solarne panele koji će biti smešteni na krovu.
Grad će biti "obučen" u zelenilo. Drveće i biljke se neće nalaziti samo u parkovima, baštama i gradskim ulicama, već i preko fasada zgrada. Biće ukupno 40.000 stabala i gotovo milion biljaka, a brojaće više od 100 vrsta. Svake godine apsorbovaće se oko 10.000 tona ugljen-dioksida i 57 tona zagađujućih materija, a godišnje će se proizvoditi oko 900 tona kiseonika.
Grad će biti izgrađen severno od postojećeg grada Liudžu, koji ima oko milion i po stanovnika, i sa kojim će Forest City biti povezan brzom prugom. Izgradnja je u toku, a očekuje se da će biti završen do 2020. godine.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem