PROBLEM SA STOMAKOM PROBUDIĆE VAS U 5, LOŠ NIVO HORMONA U 21h

17.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 967 | Autor: | 0

Vreme u koje se budite noću otkriva šta u organizmu ne funkcioniše


Tradicionalna kineska medicina preporučuje da pratite vreme kada se noću budite, jer time možete saznati koji deo vašeg tela ne funkcioniše dobro.
Lekari kineske medicine veruju da se tokom 24 sata energija usmerava u različite organe kako bi se oni obnovili i radili kako treba. Ali, ako je ta energija na neki način poremećena, dolazi do problema.

Pronađite doba noći u koje se najčešće budite i otkrijte šta to znači:

21:00 do 23:00
Ovo je vreme kada se balansira endokrini sistem zadužen za hormone i metabolizam. Ako imate problem sa spavanjem u tom periodu, tada ste možda pod stresom i muče vas događaji koje ste proživeli tog dana ili ono što vas čeka sledećeg, čime se remeti protok energije. Do blokade energije u endokrinom sistemu može doći i ako se ne hranite ispravno ili jedete prekasno.

23:00 do 01:00
Buđenje u ovo doba ukazuje da vas nešto muči, odnosno da sami sebi nešto zamerate (grizete se zbog nečega), možda nečega što ste rekli, napravili ili je trebalo da uradite, a niste. To je vreme kada se yin energija pretvara u yang. Prema drevnom kineskom verovanju, yin je simbol ženskog aspekta (negativnost, tama, blagost, vlaga, noć i dobre strane svega), a yang muški (pozitivnost, vedrina, čvrstina, dan i dominantni aspekti).
U ovo vreme je žučni mehur aktivan, odnosno razgrađuje masnoće u telu pa buđenje u to doba može ukazivati da konzumirate previše nezdravih masnoća.

01:00 do 03:00
Ako se najčešće budite u ovo vreme, tada ste verovatno ljuti i frustrirani, odnosno prepuni negativne energije tokom dana, pa se to odražava i na spavanje. Svakako biste se morali opustiti jer to šteti procesima koji se odvijaju u telu.
Ovo doba noći je vrlo važno za telo, jer tada jetra ispušta toksine i stvara molekule važne za probavu i doprinosi stvaranju nove krvi. Ako s njom nešto nije u redu, budićete se u ovo doba.

03:00 do 05:00
Tuga i bol mogući su razlozi buđenja u ovo vreme, ako gledamo duhovni aspekt života. Od fizičkih razloga moguće je da vam je hladno dok spavate i procesi u telu se ne mogu odvijati pravilno. Takođe, buđenje u ovo vreme može ukazivati na probleme s plućima i nedovoljan ulazak kiseonika u organizam.

05:00 do 07:00
U ovo vreme je aktivno debelo crevo, a toksini koji su tokom noći filtrirani i razgrađeni polako odlaze iz tela. Buđenje u ovo doba može značiti da ste jeli prekasno ili da imate naviku da jedete lošu i nezdravu hranu punu raznih štetnih materija.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 8h-20h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  ponedeljak-petak: 9h-20h
  subotom i nedeljom: 9h-20h
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem