VEŽBE ZA BOLJU RAVNOTEŽU

12.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 1586 | Autor: | 0

Ukoliko želite da smanjite rizik od povreda i padova praktikujte sledeće vežbe tri puta nedeljno


Nekoliko vežbi, koje bi trebalo da praktikujte tri puta nedeljno, obezbediće stabilnost celog tela, a pozitivno će uticati i na psihu. Time ćete smanjiti i rizik od povreda i padova, a vežbe se posebno preporučuju ženama koje dosta vremena provode na visokim potpeticama. Vežbe su veoma zahtevne, jer je neophodno da se održi nametnuti položaj u određenom vremenskom intervalu.

Balansiranje
Noga se nalazi na podu i oslonjeni ste celim stopalom na podlogu. Druga noga neka bude ispružena unazad prateći liniju tela. U ruci suprotnoj od noge koja je na podlozi, držite teg i održavajući ravnotežu savijajte i ispružajte ruku sa tegom 10 puta. Vežbu ponovite tri puta vodeći računa o disanju. Zamenite noge i ponovite vežbu takođe tri puta.

Izvijanje
Početni položaj za ovu vežbu je raskoračni stav gde se jedna noga postavlja napred oslonjena punim stopalom na podlogu, a druga nazad i oslonac je na prstima. Ruke su visoko podignute iznad glave, telo se nalazi u maksimalno istegnutom položaju. Udahnite i počnite polako da savijate prednju nogu dok se natkolenica i pod ne dovedu u paralelni položaj. Ruke postavljate u položaj koji je takođe paralelan sa podlogom. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi, a zatim se vratite u početni položaj. Vežbu ponoviti 10 puta, naizmenično na jednoj pa drugoj nozi.

Podizanje noge
Lezite na pod, ruke postavite pored tela, savijte noge u kolenima i stopala oslonite na pilates loptu. Podignite karlicu od podloge i dovedite svoje telo u položaj koji će vam biti dobro izbalansiran i lako održiv. Zatim lagano podignite jednu nogu uvis pokušavajući da održite položaj 10 sekundi. Vratite nogu lagano, spustite karlicu i napravite 10 sekundi pauze između dva ponavljanja. Vežbu ponovite 10 puta naizmenično sa jednom i drugom nogom.

Podizanje karlice
Lezite na pod, raširite ruke u stranu zbog stabilnosti položaja i stavite obe noge sa opruženim kolenima na loptu. Polako ispružite prste na nogama i jako ih zategnite, a zatim podignite karlicu od podloge. Zadržite se u ovom položaju 10 sekundi vodeći računa o disanju, a zatim se lagano vratite u početni položaj. Vežbu uradite 10 puta.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radnim danima: 8h-20h,
  subotom: 9h-15h
MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radnim danima: 9h-18h
  subotom: 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  svim danima: 10h-22h
  Od 25.7 do 8.8. štand neće raditi zbog godišnjeg odmora
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem