POTOČARKA ČUVA SRCE

AKTUELNO | Pregleda: 384 | Autor:

Sok od potočarke može da zaustavi rast tumora i metastaze, podstiče apetit, čisti telo od toksina


Potočarka je vrlo često zaboravljena biljka za koju stručnjaci veruju da je najzdravija na svetu. U pitanju je biljka koje ima brojne esencijalne vitamine i minerale.
Potočarka sadrži više vitamina C od nekih agruma. Prema nedavno završenoj studiji, utvrđeno je da potočarka zaustavlja i smanjuje oksidativni stres, a takođe i pročišćava krv, podstiče apetit i čisti telo od toksina. Mnogi ljudi piju sok od potočarke vrlo često, a preporučuje se i ispijanje razređeno sa vodom u razmeri 1:5.

Preporučena doza je jedna čaša na svakih nekoliko dana, ne više od toga, jer može doći do nuspojava. Sok od potočarke se može primeniti lokalno (spolja) u lečenju bilo koje vrste stanja kože i kose. Samo utrljajte sok na zahvaćena područja ili koristite sok u obliku obloge i možete konačno da rešite problem gubitka kose i mnoge kožne probleme.
Za oblogu od potočarke izlomite malo lišća ove biljke i pomešajte sa alkoholom, a zatim nanesite smesu na pogođena područja i zamotajte zavojem. Ostavite oblogu par sati, a zatim skinite i isperite područje hladnom vodom.

Takođe, sok od potočarke može da zaustavi rast tumora i metastaze, a neki stručnjaci tvrde da ima moć da spreči brojne kardiovaskularne probleme i zaustavi širenje raka dojke.


Komentari