3 SAVETA 99-GODIŠNJE INSTRUKTORKE JOGE

13.01.2018 | AKTUELNO | Pregleda: 917 | Autor: | 0

Tao Porkhon-Linč je 2012. godine upisana u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji učitelj joge na svetu


Tao Porkhon-Linčje po Ginisu, 2012. postala najstariji instruktor joge na svetu. Tao je 2017. godine proslavila svoj 99. rođendan i podelila je nekoliko saveta o tome kako uspeva da održi mladi duh zahvaljujući fizičkoj aktivnosti.

Aktivan život
Tao vodi aktivan način života u svojoj desetoj deceniji. Ona se budi u 5 ujutru, a u 8:30 započinje svoju prvu lekciju o jogi. Prema nedavnim studijama, sedeći životni stil može povećati rizik od prevremene smrti. Zato se krećite više – dnevno napravite 10 hiljada koraka i bavite se sportom.

Pozitivne misli
Nikad ne razmišljajte o lošim stvarima, jer te misli ispunjavaju vaše telo... Kada se probudite ujutru, recite: "Ovo će biti najbolji dan mog života.“
Nije tajna da je stres uzrok mnogih ozbiljnih bolesti i da povećava rizik od srčanog udara, kardiovaskularnih bolesti, kao i problema sa digestivnim sistemom. Misli moraju biti pozitivne!

Pravilno disanje
„Kada pravilno dišete, starost ne postoji.“
Tao se potpuno slaže sa naučnicima, jer sporo i duboko disanje smanjuje nivo anksioznosti i stresa, a može pomoći u borbi protiv određenih bolesti.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem