MOŽEMO LI POJESTI PREVIŠE ZDRAVE HRANE?

29.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2224 | Autor: | 0

Tvrdnja da za voće, povrće, integralne žitarice i nemasno mleko važi princip "što više, to bolje" nije tačna


Mala je verovatnoća da se možete prejesti nekog nutrijenta, ali velika je verovatnoća da možete da pojedete previše kalorija.

Dakle, tvrdnja da za zdravu hranu važi princip "što više, to bolje" nije tačna. Zdrava hrana je dobar izbor za organizam, ali ni sa njom ne sme se preterivati, jer i ona sadrži kalorije.
Voće, povrće, integralne žitarice, nemasni proteini i mlečni proizvodi... Sve su to dobri izbori, jer sadrže manje kalorija od "loših" namirnica koje su pune masti i šećera. Proteini sprečavaju glad, a vlakna i voda u hrani biljnog porekla zasićuju.
Ipak, i kod takve hrane važna je veličina porcija. Setite se voća: ono jeste zdravo, bogato vitaminima, mineralima, vlaknima i zdravim fitonutrijentima, ali i dalje sadrži prirodne šećere pa ako pojedete previše, unosite puno kalorija.
Dakle, odgovor na pitanje "možete li pojesti previše nečega što je dobro za vaš organizam" je potvrdan, zato pazite na količine.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem