GINKO UBRZAVA OPORAVAK POSLE MOŽDANOG UDARA

26.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1123 | Autor: | 0

Najstarija biljka na Zemlji sadrži materije koje blagotvorno deluju na mikrocirkulaciju i ima antioksidativno dejstvo


Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u onlajn časopisu "Moždani udar i vaskularna neurologija", obuhvatilo je 330 pacijenata koji su imali ishemijski moždani udar.

Ekstrakt biljke ginko može da pomogne u oporavku od moždanog udara, rezulatat je istraživanja sprovedenog u Kini, prenosi BBC. Istraživanje je obuhvatilo 330 pacijenata koji su imali ishemijski moždani udar, prenosi on lajn magazin "Moždani udar i vaskularna neurologija".
Jedna grupa pacijenata uzimala je po 450 mg ekstrakta ginka dnevno i po 100 mg aspirina, dok je druga dobijala samo aspirin.
Pokazalo se da je prva grupa pokazala blaža kognitivna oštećenja na testovima.
Stručnjaci ne mogu da preporuče terapiju budući da je istraživanje, sprovedeno na Univerzitetskoj bolnici u Nandžingu, relativno malo i navode da je potrebno sprovesti detaljnija ispitivanja.
Ginko ili mandarinsko drvo je među drvećem jedna od tri najstarije vrste. Endemska je vrsta i sreće se u planinama jugoistočne Kine, ali se uspešno gaji i u botaničkim baštama.
Lišce ginko bilobe, izmedu ostalog, sadrži flavonoide kempferol, kvercetin, izoramnetin i druge glikozide, proantocijanidine, terpene neflavonoidnog porekla, i to: bilobalid i ginko glide A, B i C, lignine, etericna ulja i taninsku kiselinu.
Dosadašnja istraživanja potvrdila su da blagotvorno deluje na mikrocirkulaciju i da ima antioksidativno dejstvo.I još pogledajte:

GINKO MAX

590 RSD 472 RSD

GINKO B NEURO

750 RSD 600 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem