GINKO UBRZAVA OPORAVAK POSLE MOŽDANOG UDARA

26.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 943 | Autor: | 0

Najstarija biljka na Zemlji sadrži materije koje blagotvorno deluju na mikrocirkulaciju i ima antioksidativno dejstvo


Istraživanje, čiji su rezultati objavljeni u onlajn časopisu "Moždani udar i vaskularna neurologija", obuhvatilo je 330 pacijenata koji su imali ishemijski moždani udar.

Ekstrakt biljke ginko može da pomogne u oporavku od moždanog udara, rezulatat je istraživanja sprovedenog u Kini, prenosi BBC. Istraživanje je obuhvatilo 330 pacijenata koji su imali ishemijski moždani udar, prenosi on lajn magazin "Moždani udar i vaskularna neurologija".
Jedna grupa pacijenata uzimala je po 450 mg ekstrakta ginka dnevno i po 100 mg aspirina, dok je druga dobijala samo aspirin.
Pokazalo se da je prva grupa pokazala blaža kognitivna oštećenja na testovima.
Stručnjaci ne mogu da preporuče terapiju budući da je istraživanje, sprovedeno na Univerzitetskoj bolnici u Nandžingu, relativno malo i navode da je potrebno sprovesti detaljnija ispitivanja.
Ginko ili mandarinsko drvo je među drvećem jedna od tri najstarije vrste. Endemska je vrsta i sreće se u planinama jugoistočne Kine, ali se uspešno gaji i u botaničkim baštama.
Lišce ginko bilobe, izmedu ostalog, sadrži flavonoide kempferol, kvercetin, izoramnetin i druge glikozide, proantocijanidine, terpene neflavonoidnog porekla, i to: bilobalid i ginko glide A, B i C, lignine, etericna ulja i taninsku kiselinu.
Dosadašnja istraživanja potvrdila su da blagotvorno deluje na mikrocirkulaciju i da ima antioksidativno dejstvo.I još pogledajte:

GINKO MAX

590 RSD

GINKO B NEURO

750 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net