KROMPIR, BANANE I ĐUMBIR UBLAŽAVAJU BOLOVE

24.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 684 | Autor: | 0

Lekovito bilje smanjuje upale i eliminiše tegobe izazvane reumatoidnim artritisom


Sok od sirovog krompira se smatra jednim od najuspešnijih prirodnih tretmana za reumatska stanja i artritis.

Tradicionalni način pripreme soka: sirov krompir srednje veličine, sa ljuskom, iseći na tanke kriške i staviti u veću čašu ili staklenu teglu. Preliti sa 2,5 dl hladne vode i ostaviti da odstoji preko noći kako bi ispustio sok. Ujutru krompir baciti a sok popiti pre doručka, na prazan želudac. Ponavljati kroz duži vremenski period.

Banane
Banane takođe mogu biti od pomoći osobama koje boluju od artritisa zahvaljujući bogatom sadržaju vitamina B6. Preporučuje se dijeta koja podrazumeva isključivo 8-9 banana dnevno u trajanju od 3 do 4 dana. Nakon toga prelazi se na normalnu ishranu uz svega jednu bananu u toku dana.

Kalcijum
Potvrđeno je kako u praksi, tako i naučno da kalcijum (u obliku kalcijum laktata) može znatno ublažiti, a nakon duže i redovne upotrebe čak i potpuno eliminisati bolove u zglobovima izazvane artritisom. Za jednu dozu potrebno je razmutiti u vodi 2 male kašike kalcijum laktata i popiti. Tretman traje najmanje 4 meseca a pije se po 1 doza 3 puta dnevno, pre svakog obroka.

Đumbir
Tradicionalna istočnjačka medicina davno je otkrila da đumbir deluje kao antireumatik. Đumbir uspešno sprečava nastanak upalnih procesa, pa samim tim i upalu zglobova. Ova biljka takođe, razgrađuje stetne kiseline nastale tokom upale zglobova. Preporučena dnevna doza svežeg đumbira je oko 5 grama ili 1 gram đumbira u sušenom obliku, tri puta dnevno.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net