5 PRIRODNIH OSVEŽIVAČA VAZDUHA

22.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 771 | Autor: | 0

Mirisna atmosfera u stanu može se napraviti uz pomoć kafe, cimeta i agruma

Jefitini i svima dostupni načini osvežavanja stana – jednostavno sami napravite mirinsu atmosferu bez upotrebe štetnih hemikalija.

1. Prokuvajte nekoliko zrna kafe i štapić cimeta u malo vode - kućom će se raširiti predivan miris. Kada se voda ohladi i poželite da ponovo intenzivirate miris, stavite posudu na ringlu i zagrijte. Ova metoda vlaži vazduh, što je posebno važno ako imate centralno grejanje. U posudu možete ubaciti i borovu grančicu, anis, karanfilić...

2. Stavite u posudicu kafu u zrnu, a u sredinu sveću i zapalite je.

3. Isecite agrume koje imate kod kuće na kriške. Kriške složite na rešetku i stavite da se suše u rerni, na vrlo nisku temperaturu (oko 100 stepeni), nekoliko sati. Kada se osuše stavite ih u posudicu i držite blizu mesta u kući u kojem najčešće boravite. Imajte na umu da se različite vrste agruma možda neće sušiti istom brzinom.

4. U teglu stavite sodu bikarbonu i na nju nakapajte omiljeno eterično ulje. Teglu zatvorite poklopcem na kojem ste prethodno izbušili rupe - cela kuća će mirisati. U teglu sa sodom možete staviti i štapiće cimeta.

5. U manju staklenu flašu ili vazu, idealno je da ima oko pola litra, ulijte bebi ulje (oko 200 ml) i nakapajte eterično ulje (što ga više stavite, miris će biti intenzivniji). Dobro promućkajte. Potom u flašu stavite šest do 10 drvenih štapića (kao za pripremu ražnjića). Mirišljava tečnost će ući u drvo i miris će se konstantno, lagano širiti prostorom. Kada miris oslabi, dodajte još nekoliko kapi eteričnog ulja.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net