VELIKI POVRATAK WEIGHT WATCHERS DIJETE

21.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1671 | Autor: | 0

Sistem mršavljenja koji je 60-tih godina prošlog veka osmislila domaćica Džin Nideč iz Njujorka, hit je na društvenim mrežama


Pedeset godina od nastanka Weight Watchers dijeta beleži oko desetine hiljada pobornika u skoro 30 zemalja širom sveta.

Popularan sistem mršavljenja Weight Watchers ili nadziranje težine osmislila je 60-tih godina prošlog veka gojazna domaćica Džin Nideč iz Njujorka.
Program mrsavljenja se zasniva na četiri osnovna principa: načinu ishrane, motivaciji za vežbanje, korisnim navikama i grupnoj podršci. Osnova dijete je sistem bodovanja koji omogućava pojedincu da sam bira obroke, a u pomoć pristižu i polugotova i gotova jela dostupna u prodavnicama, online i u Weight Watchers centrima.

Prvi korak dijete je, s obzirom na sopstvenu visinu, trenutnu telesnu masu, doba i telesnu aktivnost, određivanje broja bodova koji se svakodnevno mogu ’potrošiti’. Budući da svaka namirnica nosi određeni broj bodova, kombinacijom učesnik programa kreira obroke po želji, naravno u okviru dozvoljenih vrednosti.

Nema zabranjenih namirnica
U sistemu bodova voće i povrće ima 0 bodova, većina nemasnog mesa, ribe i žitarica donose dva boda pa i češće ulaze u jelovnik, dok namirnice bogate mastima i šećerima nose znatno veći broj bodova. Nema zabranjenih namirnica tako da je moguće povremeno se častiti slatkišima ili grickalicama. Telesna aktivnost donosi nagradne bodove koji se mogu ’menjati’ za ukusan obrok.

Učensici programa se motivišu svakodnevno da u dnevnik unose sve što su tog dana pojeli, kako bi mogli da prate bodovno stanje i primetili eventualne greške.

Važan deo programa čini grupna podrška gde članovi jednom nedeljno međusobno dele informacije o izgubljenim kilogramima i zdravim navikama. U slučaju da učesnik programa ne živi blizu Weight Watchers centra na raspolaganju mu je online program.
Jednom kada učesnik dostigne svoj cilj, počinje razdoblje održavanja telesne mase. Ukoliko u šest nedelja član uspe da održi postignutu telesnu masu on postaje ’doživotni član’ koji može besplatno da dolazi na sastanke sve dok se ne ugoji više od jednog kilograma od ciljane mase.

Primer jelovnika
Doručak:
Žitarice s bademima i voćem (jabuka, šumsko voće, dve kašike žitarica, kašičica badema, šoljica mleka) - pet bodova

Međubrok:
150 g malina, kugla sladoleda od vanile i 100 g jogurta – dva boda

Ručak:
pečena piletina- tri boda
kuvan ječam s lukom, tikvicama i patlidžanom prethodno dinstanim na malo ulja – četiri boda

Međuobrok:
jabuka - 0 bodova

Večera:
Paradajza s malo maslinovog ulja – dva boda.
Kako ova dijeta utiče na zdravlje možda najbolje govori činjenica da je njen tvorac, Džin Nideč, živela 91 godinu.

Pročitajte još:

HORMONSKA DIJETA VRAĆA ZDRAVLJE, RASPOLOŽENJE I VITKU LINIJU
OVAS I MED – PREČICA DO VITKE LINIJE

I još pogledajte:

PSILIJUM

530 RSD

EQUIGAL

650 RSD

APIVIT KAPI

450 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem