LANENO ULJE NORMALIZUJE HORMONE

21.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1925 | Autor: | 0

Masne kiseline iz lanenog ulja pomoći će i u mršavljenju, sačuvati zdravlje srca i podmladiti kožu. Zato uzmite svaki dan 1 do 2 supene kašike


Laneno ulje se primenjuje u medicini i kozmetologiji, ali ga sami veoma retko koristimo. A trebalo bi, jer sadrži toliko korisnih sastojaka za ljudsko zdravlje.

Vrednost ovog ulja za ljudski organizam uslovljena je njegovim bogatim sastavom, sadržajem masnih kiselina, makro i mikroelemenata.

Po količini omega-3 masnih kiselina ono je bogatije od ribljeg ulja čak 3 puta. Za one koji ne vole ribu, ovo ulje je pravo otkriće.
Kao preventiva, laneno ulje se konzumira na prazan stomak, odnosno 20-30 minuta pre prvog obroka. Dovoljno je uzimati 1-2 supene kašike na dan.

Efekti lanenog ulja na organizam:
Za mršavljenje
Oleinska kiselina omega-9, linolna kiselina omega-6 i alfa-linolenska kiselina omega-3 su veoma efikasni aktivatori mršavljenja. Laneno ulje možete dodavati u jogurte ili salate, ili konzumirati kao samostalan proizvod.

Kardiovaskularni sistem
Laneno ulje štiti od bolesti kardiovaskularnog sistema, normalizuje krvni pritisak, snižava nivo holesterola u krvi, a takođe, poboljšava zdravlje i elastičnost krvnih sudova.

Zdravlje žene
Prisustvo lignina u ovom ulju, deluje na aktiviranje normalnog balansa hormona u organizmu. Zahvaljujući lanenom ulju, lakše se podnose menstruacije i menopauza.

Za mladost i lepotu
Laneno ulje normalizuje rad lojnih žlezda. Takođe, maske na bazi ovog ulja, poseduju podmlađujuća, hranljiva i antibakterijska svojstva. Laneno ulje je dobro koristiti za trepavice i obrve, efekat je mnogo jači nego ricinusovog ulja.

Da biste videli pozitivan rezultat na svoj organizam, laneno ulje treba koristiti ne manje od 2 meseca, svakodnevno po 1-2 supene kašike.

Šta treba da znate pre nego što počnete da koristite laneno ulje:
- Ukoliko pijete određene lekove protiv zgrušavanja krvi, svakako se posavetujte sa lekarom
- Omega-3 masne kiseline mogu, takođe, da pojačaju potrebu za lekovima koji snižavaju nivo šećera u krvi
- Kod pacijenata koji pate od dijabetesa, moguć je poremećaj zbog kojeg organizam nije sposoban da konvertuje alfa-linolensku kiselinu u EPA i DHA. Za njih je bolje da uzimaju omega-3 masne kiseline iz ribe i ribljeg ulja.

Pročitajte još:
ZA ZDRAVE KOSTI: LAN, SUSAM I BUNDEVA

I još pogledajte:

ULJE LANA

450 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net