BUDITE SE U TOKU NOĆI? EVO KAKO DA PONOVO ZASPITE

13.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 991 | Autor: | 0

Ako ste se probudili u sitne sate, ustanite da biste ponovo zaspali. Ostanak u krevetu samo će pogoršati situaciju, bolje je premestiti se u miran deo stana i sačekati


Ako ste od onih koji ne mogu lako da utonu u san nakon buđenja u toku noći, nemojte ostati u krevetu čekajući da ponovo zaspite!

- Više od 10 posto populacije pati od hronične insomnije, što znači da su imali problem sa spavanjem duže od tri meseca - objašnjava dr Šeli Heršner, profesorka neurologije u Medicinskom centru za poremećaje u spavanju u Mičigenu za Tudej. Ako ne uspevate da zaspite ponovo nakon buđenja više od 20 minuta, ustanite se i premestite se u miran deo stana ili kuće. Pokrijte se i pokušajte da zaspite. Možete se vratiti u svoj krevet kada primetite da ste se dovoljno umirili za ponovni san.

Zašto ovo "pali"? Zato što, ako ostanete u krevetu, možete početi da osećate pritisak da morate da spavate, a to će vas još više nervirati. Taj pritisak može povećati otkucaje srca i uopšteno teskobu - što zajedno otežava ponovno spavanje. Promena okoline može vas umiriti i pomoći da ponovno spavate.

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem