IMUNI SISTEM DONATORA UBIJA KANCER

10.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 703 | Autor: | 0

Za samo 24 sata ćelije osobe sa jakim imunitetom ubijaju ćelije raka kod obolele osobe


Ćelije imunog sistema - neutrofili ključni su lek za uništavanje 95 odsto ćelija karcinoma za samo 24 časa, tvrde britanski naučnici.
Nova tehnika koristi ćelije ljudi sa najsnažnijim imunim sistemom za uništavanje karcinoma.
Od donatora se uzimaju neutrofili, koji čine deo prve linije odbrane organizma, zatim se množe milionima puta i ubrizgavaju injekcijama u pacijente obolele od karcinoma.

Aleks Blat, izvršni direktor firme "Lift bio-sajens", koja stoji iza rada na novoj metodi, ističe da je reč o terapiji koju bi pacijent primio jednom nedeljno, tokom pet do šest nedelja.
- Naš krajnji cilj jeste stvaranje prve banke moćnih neutrofila koji ubijaju karcinom - precizira Blat.
Stručni tim, zajedno sa istraživačima iz Kraljevskog koledža u Londonu, sada je koncentrisan na rak gušterače, koji je među najsmrtonosnijim.
Rani laboratorijski testovi pokazuju da neutrofili mogu da unište i ćelije raka grlića materice.
Ključna prednost neutrofila jeste to što se ćelije donatora mogu dati svakome bez straha od ozbiljnog odbacivanja. One žive u telu samo pet dana i nestaju pre nego što imuni sistem primaoca reaguje.

Neutrofili ubijaju ćelije raka direktno, uništavajući ih hemijskim jedinjenjima i antitelima ili posredno, putem drugih ćelija imunog sistema.
Kada neutrofili prepoznaju ćelije karcinoma, efikasno uništavaju i do 95 odsto njihove populacije za 24 časa.
Pilot ispitivanja, koja potencijalno počinju za godinu dana, uključiće malu grupu od 20 do 40 pacijenata sa karcinomom gušterače ili nekim retkim oblikom raka mekog tkiva.
Svaki akter primaće sedmične infuzije moćnih neutrofila. Lečenje jednog pacijenta zahteva oko 2,5 milijardi ćelija.Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem