DA PREHLADA PROĐE BRŽE I UMOR NESTANE

06.12.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 892 | Autor: | 0

6 razloga da tokom zime izaberete suve bobice ili sok od brusnice


Suvo voće omiljeno je tokom zimskih meseci. Da biste bili zdravi i veseli, obavezno izaberite brusnice.


1. Izvor vitamina C
Pored velikog broja korisnih vitamina i minerala, vredi napomenuti da brusnica sadrži puno vitamina C, što je veoma važno u hladnoj sezoni. Zbog toga, brusnice se bezbedno mogu nazvati jednim od najefikasnijih prirodnih lekova za sprečavanje prehlade. Brusnica jača imunološki sistem, a takođe povećava zaštitne funkcije tela.

2. Protiv prehlade
Brusnica i čaj od nje su odličan lek kod prehlade. Činjenica je da ove bobice i njihov sok imaju čudesni antipiretički efekat, a takođe pomažu u uklanjanju toksina iz tela koji se javljaju u hladnom periodu.
Interesantno: pomešajte sok od brusnice sa medom - ovaj preparat će pomoći ne samo protiv bolova u grlu, već povećava imunitet i delovaće kao preventivna mera protiv gripa.

3. Protiv umora
Osim lekovitih svojstava, sok od brusnice je takođe u stanju da vas oslobodi od stresa i umora, dajući zauzvrat dobro raspoloženje. Činjenica je da sok od brusnice pojačava aktivnost mozga i time povećava kapacitet za rad.

4. Kod uznemirenog stomaka
Da li ste znali da se ešerihija koli "plaši" brusnice? Zbog toga čak i nutricionisti preporučuju da jedete brusnice ako imate stomačne poremećaje. Nekoliko kašika brusnice prelijte sa dve šolje tople vode, a zatim 10 minuta kuvajte na tihoj vatri. Ohladite i ovo piće konzumirajte 4 puta u toku dana.

5.Kod infekcija
Jedan od glavnih tajnih sastojaka brusnice je supstanca tanin, koja se dobro bori protiv infekcija. Zahvaljujući redovnoj upotrebi brusnice, možete se spasiti od raznih infekcija.

6. Za bolesnu jetru i uznemiren stomak

Brusnica se ne preporučuju ljudima koji pate od bolesti jetre, visoke kiselosti želudačnog soka i imaju probleme sa gastrointestinalnim traktom.I još pogledajte:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net