RUSKI RECEPTI SA PROPOLISOM (2)

29.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2078 | Autor: | 0

Lekari ruske alternativne medicine, pedijatri, otorinolaringolozi, oftalmolozi, ginekolozi, preporučuju pacijentima da tegobe kod gastritisa, upale sinusa i kožnih problema ublaže uz preparate od propolisa
Gastritis
Pomešati jednu kašičicu mleka sa 20 kapi alkoholnog ekstrakta propolisa, piti dva sata pre svakog obroka (tri puta dnevno).
Čir na želucu i dvanaestopalačnom crevu
Pomešati jednu kašičicu maslinovog ulja i trideset kapi alkoholnog ekstrakta propolisa, piti pola sata pre svakog obroka (tri puta dnevno). Za dugotrajno lečenje, nakon tri-četiri nedelje, koncentracija propolisa u alkoholu treba da bude manja od početnih 10%, pa se tada prelazi na rastvor od 5%.

Bronhitis
Pre svakog obroka popiti po šolju toplog mleka u kojem je rastvoreno 15-20 kapi ekstrakta propolisa.

Astma
Pomešati 5 dl medovače sa 1 dl rastvora propolisa od 30%. Piti po kašiku ujutru i jednu uveče.

Upala sinusa
Pomešati jednake delove ekstrakta propolisa, glicerina, suncokterovog ulja i vitamina A. Uneti pipetom u svaku nozdrvu po nekoliko kapi, tri puta dnevno, ili kupiti gotovu mast od propolisa pa njome oblagati unutrašnjost nozdrva, takođe tri puta u toku dana.

Infekcija usne šupljine i parodentoza
Nekoliko puta dnevno ispirati usta vodom u kojoj je rastvoren ekstrakt propolisa (na 1 dl vode - 15 kapi propolisa). Dobro je pre spavanja upaljene desni blago istrljati sterilnom gazom koja je natopljena kapima propolisa. Za lečenje infekcije u ustima može se i žvakati prirodan propolis u čvrstom stanju.

Dermatitis, ekcem, psorijaza, bubuljice, akne
Zahvaćena područja na koži mazati nekoliko puta dnevno kremom propolisa. Isti je efekat i ako se upotrebljava mast od propolisa. Za lečenje kožnih oboljenja korisno je uporedo i tri puta dnevno piti po petnaest kapi propolisa.

Herpes
Lečenje propolisom sprovodi se isto kao i za druge kožne bolesti, ali se pre nanošenja kreme obolelo područje prethodno očisti ekstraktom alkoholnog propolisa.

Bradavice, kurje oči i žuljevi
Mesto na kojima se nalaze, namazati debelim slojem jako koncentrovane propolisove masti i taj predeo dobro zaštititi flasterom, tako da ispod njega nije moguće da prodre vazduh. Ostaviti da deluje dva do tri dana. Nakon toga sastrugati nagrižen sloj, pa opet na isti način naneti mast od propolisa. Ponavljati tretman sve dok se bradavica, kurje oko ili žulj ne otklone.

Reuma i išijas
Pre odlaska na spavanje na bolna mesta utrljati mast ili kremu od propolisa. To neće mnogo uticati na lečenje bolesti, ali trebalo bi da ublaži bolove.

***
Za navedene preparate (osim ako je drugačije naglašeno) recept podrazumeva rastvor kapi propolisa od 10%. Ukoliko se upotrebljava propolis ekstrakt veće koncentracije, dozu obavezno smanjiti (na primer rastvor propolisa od 30%, maksimalno osam kapi dnevno, podeljeno u dve do tri doze).
Ako je u pitanju rastvor od 20%, zbog prevencije (jačanja imuniteta) dnevna doza iznosi dvadeset kapi alkoholnog rastvora. Kada se koristi za terapiju, dozu bi trebalo udvostručiti. Lečenje propolisom spada u bezbedne metode, ali ne i za osobe alergične na pčelinje proizvode.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem