AKNE OTKRIVAJU KOJI DEO TELA JE BOLESTAN

27.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 917 | Autor: | 0

Drevna kineska metoda na osnovu kožnih problema utvrđuje da su organi ugroženi: bubuljice na bradi ukazuju na previše skroba, ako su između obrva postoji problem sa jetrom


Drevni kineski iscelitelji znali su kako da "čitaju" lica i prepoznaju znake da nešto u organizmu nije dobro, o kojem delu tela se radi i kako pomoći. Verovali su da je bilo kakva vrsta kožnog problema (crvenilo, suva koža, akne) direktno povezana sa organima, s obzirom da je u telu sve povezano.
Pogledajte se dobro u ogledalo i obratite pažnju na ove stvari:

Akne na obrazima – pušenje, često diranje lica, nakupljene bakterije.

Akne na T-zoni – stres, upotreba alkohola, previše kafe, loša cirkulacija.

Akne na bradi, vilici i dekolteu – preterana konzumacija skroba, infekcija kandidom, hormonski problemi, preterana konzumacija prerađenog šećera.

Preciznija lokacija gde se akne nalaze, otkriva još ozbiljnije probleme:
Područje između obrva – jetra

To može pokazivati da jedete puno mesa i da želudac radi "prekovremeno". Takav režim ishrane napor je za jetru, jer ne stigne da se odmori.
Da biste rešili ovaj problem počnite da se hranite zdravije, sa više sirovog voća i povrća i svakako više vremena provodite na svežem vazduhu.

Na čelu – bešika i tanko crevo
Akne na čelu mogu ukazivati na preterivanje sa obrađenom i masnom hranom, kao i hranom koja sadrži malo vlakana. Takođe, mogu biti i znak prevelike količine alkohola i previše stresa. Sve to vodi slabom varenju, nakupljanju otrova u telu i dehidraciji.
Da biste rešili ovaj problem, svaki dan pijte više vode i držite se dalje od alkohola i nezdrave hrane.

Područje oko očiju i obrva – bubrezi, želudac
Akne na ovom području može uzrokovati dehidratacija, prevelika konzumacija alkohola, pušenje, slaba cirkulacija i oslabljeno srce.
Rešenje je, naravno, izbegavanje alkohola i kofeina, i pijenje puno vode.

Desni obraz – pluća i respiratorni sistem
Pojava akni na toj zoni znak su povećanog zagađenja vazduha, alergije, problema sa želucem, preteranog unosa šećera, stresa, kao i dodira kože prljavim jastukom ili mobilnim telefonom. Ako ih imate na tom mestu, svakako prestanite da pušite.

Levi obraz – jetra
Akne na levom obrazu mogu ukazivati na prejedanje, lošu apsorpciju hranljivih materija, na život pod prevelikim stresom. Zatim, mogu biti znak problema sa varenjem, života u okruženju sa nekvalitetnim vazduhom i kontakta sa prljavim jastukom ili telefonom.

Na nosu – srce
Nos je direktno povezan sa srcem, problemima sa krvnim pritiskom i lošom cirkulacijom. Takođe, uzrokovaće ih i nadutost, zatvor, loša ishrana, gastrointestinalna neravnoteža, loše varenje i preveliki unos soli. Ako imate akne na nosu, počnite više da vežbate, zdravije se hranite i smanjite unos soli.

Oko usta – creva i hormoni
Akne na ovim područjima često su uzrokovane hormonalnom neravnotežom, a mogu nastati i zbog poremećaja u radu reproduktivnih organa, zbog menstrualnog ciklusa ikao posledica lošeg varenja i zatvora.

Na bradi – želudac, bubrezi, reproduktivni organi
Pojava akni na ovom području može ukazivati na ginekološke i probleme sa hormonima, kao i na neuravnotežen rad bubrega. Takođe, pojavljuju se i zbog masne hrane i dehidratacije. Hranite se zdravije i pijte puno vode tokom dana.

Na vratu – tiroida
Ako imate akne na vratu, to može ukazivati na probleme u radu štitne žlezde.

Vilica – želudac, loša higijena
Uzrok akni u ovom slučaju može biti hrana bogata mastima kao i prljavština.

Uši i slepoočnice – bubrezi
Može ukazivati na dehidrataciju tela, slabu cirkulaciju limfe, preteranu konzumaciju masne i obrađene hrane. Takođe, akne se na tom području mogu se pojaviti i zbog stresa.


Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net