SVAKA DAMA TOKOM ŽIVOTA PRIMENI 61 DIJETU

25.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 397 | Autor: | 0

Salata, supa od povrća ili izbegavanje ugljenih hidrata – žene će pokušati baš svaku novu metodu ne bi li se oslobodile viška kilograma


Britanci su izračunali da dijete menjamo brže nego cipele – otprilike dve godišnje. Loša vest je da izuzimanjem pojedinih namirnica zapravo radimo protiv sebe.
Salata, supa od povrća ili izbegavanje ugljenih hidrata – žene će pokušati baš svaku novu metodu ne bi li se oslobodile viška kilograma.
Poslednja istraživanja pokazuju da prosečna žena do svoje 45 godine isproba 61 dijetu. I neće smršati. Ipak, od 16. rođendana dame će menjati način ishrane, u proseku, dva puta godišnje.

Istraživanje na 2.000 ispitanika čije rezultate donosi Dejli mejl, više od tri četvrtine Engleza u prošloj su godini bili na dijeti. Prednjačile su, naravno, žene. Čini se da bi se posledice ove opsesije mogle osetiti i na budućim generacijama. Šezdeset posto ispitanika potvrdilo je da su njihova deca tražila da im ne daju hleb ili krompir verujući da to nije dobro za njih. Polovina roditelja zaista je precrtala neke namirnice s jelovnika, što svakako nije dobra odluka, ako se kreće od pretpostavke da je za uravnoteženu ishranu isključivanje namirnica loša opcija.

Lekar Hejli Džons, aktivan učesnik mnogih specijalizovanih TV-emisija posvećenih zdravlju upozorio je: ‘Ako prosečna osoba isproba 61 dijetu u svom životu, to znači da velik broj ljudi izbacuje važne količine kalcijuma iz ishrane, jer se vrlo često izbegavaju upravo namirnice bogate kalcijumom. Ta opsesija dijetama može imati dalekosežne posledice, jer mnogi ne vode računa koliko je uravnotežena i raznolika ishrana važnija od svega drugoga. Hleb, koji često izbegavamo, sadrži čitav spektar važnih sastojaka kao što su proteini, kalcijum i vitamini iz grupe B.’

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem