ŽURITE I UMESTO VODE I ŠAMPONA BIRATE SPEJ ZA SUVO PRANJE. GREŠITE

21.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 877 | Autor: | 0

Ovaj preparat ne čisti kosu ili teme, već apsorbuje višak ulja kako vaša kosa ne bi izgledala masno i prljavo


Usled nedostatka vremena za pranje kose ili odlazak frizeru, šampon za suvo pranje kose može odlično da posluži, zbog čega je i postao popularan. Međutim, pre nego što odlučite da koristite ovaj preparat, trebalo bi da znate koje sve negativne efekte možete da osetite na svojoj kosi.

Suv šampon zapravo nije šampon, niti vrši osnovne funkcije kao tečna varijanta. Ovaj preparat ne čisti kosu ili teme, već apsorbuje višak ulja kako vaša kosa ne bi izgledala masno i prljavo. Međutim, u procesu prikrivanja prljavštine suv šampon iritira teme i prekida cirkulaciju što dovodi do potencijalnog gubitka kose.

"Suvi šampon ulazi pod kožu zbog čega vaše teme više ne može da diše. U redu je iskoristiti ga jednu noć, kad imate sastanak i ne možete stići da operete kosu, ali nije zdravo redovno ga koristiti", objašnjava francuski frizer Kristofer Robin.

Umesto navikavanja na suvi šampon, Robin preporučuje korišćenje drugih prirodnih preparata koji mogu dugoročno da reše problem masne kose kao što su čajevi, sok od limuna ili jabukovo sirće.

Glavna baza suvih šampona je dečiji puder koji dolazi u obliku spreja kako bi se lakše nanosio na kosu. Proizvodi ovog tipa su samo jednokratna pomoć za masnu kosu i ne smeju se koristiti duži period. Šamponi za suvo pranje najčešće ostavljaju bele tragove pudera na glavi koji dodatno isušuje kosu, što dovodi do stvaranja peruti i opadanja kose.

Nakon korišćenja suvih šampona, najbolje je što pre kosu oprati intenzivnim tečnim šamponom kako bi se isprali nataloženi ostaci pudera.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem