ŽALFIJA POMOGLA DA SREDIM ŽELUDAC

13.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 8107 | Autor: | 0

Sara Smoljanović iz Ivanić-Grada opisuje kako je uspela da poboljša apetit, povrati energiju i kilograme i počne normalno da živi


Sara Smoljanović (26) iz Ivanić-Grada, godinama je imala problem sa ishranom. Kako kaže, veoma malo je jela i nije imala apetit, ali na to nije obraćala pažnju. Međutim, posle jedne stresne situacije počela je da oseća ozbiljne probleme sa probavom. Odmah je otišla kod lekara i uradila sve analize.

- U početku, svima oko mene bilo je čudno što jedem tako malo, ali su se vremenom privikli i prihvatili to kao nešto normalno. I ja sam se privikla i prihvatila da jednostavno imam slab apetit. Nisam imala nikakve smetnje, i onda, odjednom, praktično preko noći, krenuli su nesnosni bolovi. Sve je počelo iznenada, kada sam radila diplomski rad. Ustala sam rano ujutru jer je trebalo da odem na konsultacije. Skuvala sam kafu i počela da je pijem, da bih nakon dva gutljaja osetila užasnu, gotovo nepodnošljivu slabost.
Iako je slabost bila jaka, prošla je posle nekog vremena. Sara je nastavila sa svojim obavezama i nije preveliku pažnju posvetila simptomu koji je osetila tog dana. Nije ni slutila šta će se desiti kasnije.

- To je bio samo prvi u nizu simptoma koji su bili uzrok zdravstvenog problema. Ubrzo sam dobila konstantnu dijareju, koja je trajala oko sedam dana. Postepeno su počeli i drugi simptomi: bol u želucu, slabost, nemir, drastičan pad kilograma, čudne boje stolice, bol u plućima... Dijareja nije prolazila, imala sam bolove i vrlo brzo sam gubila kilograme. To me je uplašilo i rešila sam da hitno odem kod lekara. Doktorka me je odmah uputila na analizu na helikobakter. Ustanovljeno je da je imam. Dobila sam trojnu terapiju antibioticima i tabletama protiv želudačne kiseline.
Sara je odmah počela da pije propisanu terapiju, nadajući se da će se njen problem rešiti, međutim, bilo joj je sve gore. Nikako nije mogla da podnese i da se privikne na lekove koje je dobila, iako ih je uporno pila.

- Imala sam jake nuspojave od uzimanja antibiotika, verovatno i zato što godinama pre toga nisam popila nijedan. Dobila sam tri različita antibiotika, što je za moje telo bio šok. Antibiotici su agresivno delovali. Toliko mi je bilo loše kada sam ih pila, da sam se bojala svaki put kada bi došlo vreme da popijem lek. Izdržala sam nekako terapiju, ali mi nije bilo bolje. Zapravo, osim što sam sredila dijareju, sve drugo je bilo isto. Pritom sam uništila crevnu floru jakim lekovima. Nisam radila analize da vidim da li je bakterija i dalje u crevima, ali sam znala da jeste jer se ja nisam osećala dobro.
Nakon lošeg iskustva sa antibioticima, Sara je počela da traži neki drugi način za tretman helikobaktera. Put je naravno odveo direktno u prirodu. U pravom trenutku pronašla je prave informacije i otkrila moć žalfije.

- Prvo sam počela da pijem jogurt, imala sam informaciju da je jogurt dobar za takve stvari. Svakog jutra pila sam ga za doručak. Postepeno sam se sa jogurta prebacila na kefir i od tada samo to pijem. Ta mi je navika ostala i danas. Moj dečko je počeo da čita knjigu nekog nemačkog travara i pronašao je recept kako se pravi čaj od žalfije. Ubedio me je da počnem da ga pijem jer se on uz pomoć čaja od žalfije rešio hronične upale sinusa.
Na nagovor svog dečka, Sara je počela da pije čaj od žalfije iako je bila skeptična. Imala je vremena za sebe jer nije bila zaposlena, tako da se u potpunosi posvetila lečenju.
- Počela sam da pijem čaj od žalfije u velikim količinama. Pila sam pola litara čaja ujutru i još pola litre uveče. Ujutru bih uzela deset kapi propolisa u alkoholu, razmućenog u decilitar vode i tako pre svakog obroka. Ono što je važno, kada pijete čaj od žalfije, koristite isključivo vrstu Salvia Officinalis. Čaj se priprema tako što se dve kašičice čaja stave u kupuću vodu i odstoje tri do pet minuta. U čaj ne treba stavljati nikakve zaslađivače (šećer, med i slično), samo voda i žalfija. Čaj sam redovno pila oko mesec i po, a zatim sam prestala. Trudila sam se i da što češće jedem pergu. Nakon tri nedelje tretmana, popila sam tabletu aktivnog uglja, pa sam ponovila postupak nakon dve nedelje. Pila sam i tablete magnezijuma jer mi se često kočio vrat, a mislila sam da je i to zbog bakterije.
U odnosu na agresivne antibiotike koji su bili veoma neprijatni, lečenje čajem bilo je prijatno. Jedino što mi je u početku malo smetalo je ukus žalfije, ali sam se vremenom navikla.
Ubrzo nakon što je počela da pije žalfiju, propolis i jogurt, Sara je osetila prvo poboljšanje. Simptomi su postepeno počeli da nestaju i ona se osećala mnogo bolje.

- Osetila sam prvo poboljšanje kada sam počela da pijem propolis kapi. To je direktno delovalo na simptome i mnogo mi je olakšalo život. U početku nisam mogla normalno da jedem, a samim tim ni normalno da živim. Svi bolovi su prestali, stolica se normalizovala, želudačna kiselina je polako nestala. Osećala sam se daleko bolje i imala sam mnogo energije, sva ona slabost je polako nestajala. I što je jako važno, postepeno mi je pojačao apetit. U jednom trenutku svi simptomi su nestali. Tada sam znala da sam izlečena.
Po završetku terapije, Sara je odlučila da uradi neophodne analize.
- Nakon dva meseca takve terapije, otišla sam kod lekara i tražila sam da uradim analize. Dala sam uzorke na ispitivanje i ubrzo dobila rezultate. Pokazali su da sam negativna na helikobakter.
Danas je Sara potpuno zdrava osoba, nema nikakve probleme i povremeno pije čaj od žalfije jer joj je postao jedan od omiljenih napitaka.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem