ZAŠTO JE DOBRA ŽIR-KAFA

02.11.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 2186 | Autor: | 0

Pomaže kod problema sa štitnom žlezdom, menstrualnih tegoba, reguliše varenje, pomaže u lečenju hemoroida, smanjuje nivo holesterola i triglicerida…


Napitak sa žirom sličan kafi, može da pomogne kod problema sa štitnom žlezdom. Pored toga, ovo lekovito piće može da vam pomogne i da popravite krvnu sliku, a pozitivno utiče na celo telo. Veoma se lako pravi, a ukus je toliko sličan omiljenom jutarnjem napitku, pa ga najčešće zovu zovu žir-kafa.

Za početak, trebalo bi da napravite malu zalihu mlevenog žira i da svakog dana kuvate po jednu kašičicu. Anemičnim osobama preporučuje se da uzimaju ovaj napitak dva puta dnevno, a već nakon nedelju dana značajno poboljšanje osetiće o osobe koje imaju problem sa tiroidom, piše MyHealthyFoodTips.com.
Zrele plodove prvo treba propržiti, oljuštiti, a zatim samleti u jakom blenderu. Kada pripremate napitak, stavite vodu da proključa, dodajte kašičicu mlevenog žira, pa kuvajte desetak minuta i procedite napitak. Možete da dodate malo šećera ili mleka, ali je najbolje piti ga bez dodataka.
Napitak od žira popravlja krvnu sliku, ublažava anemiju (žir je odličan izvor gvožđa), smanjuje bolove u kostima i zglobovima, naročito kod žena starijih od 40 godina. Pomaže i kod menstrualnih tegoba, reguliše loše varenje, pomaže u lečenju unutrašnjih i spoljašnjih hemoroida, stabilizuje krvni pritisak i smanjuje nivo holesterola i triglicerida.
Nauka je več dokazala da žir sadrži dosta aktivnih materija koje za sada nisu dovoljno iskorišćene u farmaceutskoj industriji, a najvažnije od njih su ogromne količine gvožđa, bakra, fosfora i kalijuma.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h
  nedeljom 9h-14h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net