UPALU JAJNIKA SMIRUJU NANA, MATIČNJAK, IMELA, NEVEN...

27.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1060 | Autor: | 0

Napetost, bolovi i malaksalost neki su od simptoma ove bolesti za koje narodna medicina nudi rešenje


Napetost i bolovi u donjem delu stomaka, temperatura, slabost i malaksalost samo su neki od simptoma ove nimalo naivne bolesti koja, ukoliko se ne leči, može da dovede do steriliteta. Biljni čajevi od kičice, nane, matičnjaka, bokvice i ranjenika, mogu da ublaže ove upale.

NANA I HAJDUČICA: Po dve supene kašike sitno iseckanog lista nane, lista i cveta hajdučice i lista i cveta ivanjskog cveta staviti u litar ključale vode i ostaviti poklopljeno dva sata. Nakon toga čaj procediti i zasladiti medom, i piti tokom dana.

VALERIJANA I KIČICA: Mešavinu od po 2 supene kašike sitno iseckanog rizoma valerijane, lista i cveta kičice i lista koprive sipati u litar ključale vode i ostaviti poklopljeno da stoji dva sata. Procediti, zasladiti medom i piti tokom dana.

BOKVICA I RANJENIK: Mešavinu od po 2 supene kašike sitno iseckanog lista bokvice, vrbove kore, lista i cveta kičice i lista ranjenika sipati u 1,8 l ključale vode, poklopiti i ostaviti da odstoji 2 sata. Potom procediti, zasladiti medom i piti po 2 dl pre doručka, ručka i večere. Čaj se može koristiti i za vaginalno ispiranje dva puta dnevno, sa pauzom od tri sata, ali svaki drugi dan. Potrebno je po pola litra čaja.

MATIČNJAK I NEVEN: Pomešati po 2 supene kašike sitno iseckanog lista matičnjaka, cveta nevena i po kašiku sitno iseckanog lista pelina i lista celera. Sve to staviti u litar ključale vode i ostaviti poklopljeno da stoji 2 sata, potom procediti, zasladiti medom i piti u toku dana.

IMELA I MEDUNIKA: Sitno iseckati list imele (sa kruške ili topole) i 2 kašike sipati u 1,2 l ključale vode. Tome dodati po supenu kašiku sitno iseckanog lista zlatnice (Solidago virgaurea), lista i cveta medunike, lista i cveta dan i noć, i lista i cveta kantariona. Mešavinu poklopiti i ostaviti da stoji 2 sata. Procediti i piti po 2 dl pre svakog obroka.

I još pogledajte:

FEMISAN A

990 RSD 790 RSD

FEMISAN B

990 RSD 790 RSD

APIVAG - A

620 RSD

DARIN MED

2990 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net