SVAKI DAN – PO KAŠIČICU MEDA

19.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 821 | Autor: | 0

I vaše telo će doživeti 8 neverovatnih promena na bolje

Ako bismo se više pridržavali izreke "med hrani i od mnogih bolesti brani", manje vremena bismo provodili po čekaonicama u domovima zdravlja.Ako svakog dana budete pojeli po kašičicu meda - vaše telo će doživeti 8 neverovatnih promena na bolje. Evo za šta je sve med dobar.

Čisti kožu
Med je odličan antioksidant, što znači da će njegova redovna potrošnja očistiti vaše telo od raznih toksina. Pored toga, antibakterijska svojstva znatno će poboljšati stanje kože.
Skida kilograme
Za gubljenje kilograma obično se prvo traži od vas da izbegavate slatkiše, ali se to ne odnosi na med. To je zato što šećer prisutan u medu ima drugačiji sastav od onog koji se nalazi u drugim zaslađivačima. Med ubrzava vaš metabolizam, što je bitno za gubitak težine.
Smanjuje nivo holesterola
Med uopšte nema holesterol. Naprotiv, njegove sastavne komponente i vitamini doprinose smanjenju nivoa holesterola. Dnevna konzumacija meda ima blagotvorno dejstvo na nivo antioksidativnih jedinjenja u organizmu, koji se mogu boriti protiv viška holesterola.
Jača srce
Istraživanja pokazuju da antioksidanti sadržani u medu mogu sprečiti suženje arterija. U zavisnosti od mesta pojave, suženje može dovesti do srčane insuficijencije, pogoršanja memorije ili glavobolje. Piti čašu vode sa nekoliko kašika meda dovoljno je da to spreči.
Bolje pamćenje
Druga istraživanja pokazuju sposobnost meda da se bori protiv stresa, obnovi celularni antioksidativni sistem odbrane i kao posljedicu, poboljša memoriju. Osim toga, kalcijum koji se nalazi u medu lako može prouzrokovati mozak, koji ima blagotvorno dejstvo na njegovo funkcionisanje.
Uspešan san
Šećer u medu povećava nivo insulina u krvi, a zatim oslobađa serotonin. Serotonin se dalje transformiše u melatonin, hormon koji obezbeđuje kvalitetan san.
Zdravije srce
Med je jak antiseptik, pa se preporučuje jedna kašika meda na prazan želudac. Ovaj jednostavni ritual pomaže u sprečavanju različitih bolesti povezanih sa digestivnim traktom. Osim toga, dok prolazi kroz želudac, med uništava klice i leči male rane u mukoznoj membrani.
Smanjuje nervnu napetost
Ovo bi moglo zvučati čudno, ali činjenica je činjenica. Med smiruje živace i oslobađa od umora. Glikoza sadržana u medu je od suštinskog značaja za rad neurona. Brzo se apsorbuje u krv, što pomaže opuštanju i ublažavanju psiholoških poremećaja.

Otkrijte snagu Manuka meda

Tagovi:

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem