PILEĆA SUPA JE NAJBOLJI LEK ZA PREHLADU

13.10.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1250 | Autor: | 0

Oporavlja telo na 6 načina

Studije su pokazale da pileća supa godi telu i na mnogo dubljem nivou od lečenja prehlade i gripa.
Istraživanja ukazuju da pileća supa sprečava proizvodnju neutrofila, belih krvnih ćelija koje praktično jedu bakterije i tako izazivaju upale i pojačanu proizvodnju sluzi.
Naučnici kažu i da pileća supa pomaže u slučajevima astme, emfizema (oboljenja pluća), čak i kod različitih otoka.
Najbolji efekat ima pileća supa pripremljena sa dodatkom crnog luka, celera i šargerepe. Piletina obezbeđuje cistein, aminokiselinu koja izbacuje sluz iz pluća, šargarepa i celer obezbeđuju beta karoten i vitamin C, koji podižu imunitet i pomažu da se telo izbori sa infekcijom, a moćni crni luk pruža organizmu dovoljno antioksidanata da može da se izbori sa zapaljenjem.
Čišćenje tela
Za ozdravljenje, ali i održavanje dobrog zdravlja, jedan od glavnih lekova je ono poznato doktorsko - "dosta tečnosti". Telo koje napadaju različiti alergeni i virusi bori se sa njima, a da bi uspelo da iz borbe izađe kao pobednik, potrebno je da se "ispira". Pileća supa je jedan od najboljih načina da se telo "opere" od virusa, jer ubrzava izbacivanje loših stvari iz organizma.
Dezinfekcija
Pileća supa sadrži dosta soli, zbog začina koji se dodaju, pa kada prolazi kroz grlo, ima sličan efekat kao da isprate ždrelo toplim slanim rastvorom. Drugim rečima, bakterije iz grla, usne pupljine i krajnika se uništavaju.
Čišćenje sinusa
Slično kao druge tople tečnosti, poput čaja, isparavanje tople supe dok je jedemo pomaže da se sinusi očiste, a samim tim umire iritantni simptomi prehlade i gripa.
Jačanje organizma
Kada je telo izmoreno i bez energije, kao što je to slučaj kod prehlada i virusa, ništa mu neće prijati više od proteina iz piletine i sjajnih, neophodnih nutrijenata iz povrća koje se uobičajeno dodaje supi.
Topla supica greje iznutra
U slučaju groznice, pileća supa će vas lepo zagrejati iznutra i okrepiti vaše telo, pa će se neprijatan simptom ublažiti.
Pileću supu treba jesti i kada niste bolesni - stručnjaci kažu da je konzumiranje ovog jela odlično za psihu, jer svaka kašika tople supice seća na detinjstvo, koje većina ljudi pamti kao jedan od najlepših perioda svog života.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem