ZAŠTO SU DOBRE KLEMENTINE?

28.09.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 3523 | Autor: | 0

Miris klementina stimuliše telo da oslobađa serotonin (hormon sreće), što deluje umirujuće, poboljšava san i ublažava stres

Klementine su nastale ukrštanjem mandarina i slatke pomorandže. Dokazano ublažavaju stres i pozitivno deluju na kožu. Dve klementine dnevno obezbeđuju preporučenu dozu vitamina C. Pored askrobinske kiseline, sadrže i beta karoten, pa su dobre i za vid. Tu se i proteini, minerali, vlakna, ugljeni hidrati, masti i pregršt drugih vitamina (A, D, K, E, B6 i B12). Deca ih rado jedu, jer nemaju semenke.
Miris klementina stimuliše telo da oslobađa serotonin (hormon sreće), što deluje umirujuće, poboljšava san i ublažava stres.
Ako se sok ove voćke nanese na lice, uništiće bakterije koje izazivaju bubuljice.
Klementina je i odličan izvor antioksidanata koji uništavaju slobodne radikale. Zbog toga je odlična za regeneraciju i revitalizaciju telesnih ćelija, čime se poboljšava imunitet.
Klementina obezbeđuje odgovarajući balans kiselina u telu, pospešuje umne aktivnosti, smanjuje nivo holesterola, održava telesnu težinu, ublažava digestivne probleme.
Osim toga, moguće je preventivno delovati konzumiranjem ove voćke na pet najčešćih bolesti današnjice.

Prevencija raka
Vitamin C i antioksidansi jačaju imunitet. Usled slabljenja imuniteta organizam postaje podložniji nastanku raka i brzm širenju maligne bolesti.

Prevencija moždanog udara
U najvažnije elemente koji se nalaze u klementini ubrajaju se minerali, a među njima su cink, magnezijum i kalcijum. Sve ove prirodne supstance mogu aktivno da smanje rizik od moždanog udara.

Prevencija srčanog udara
Plod ove voćke pun je kalijuma, minerala koji čuva zdravlje srca, podstiče bolju cirkulaciju krvi i oslobađa je od nagomilanog holesterola.

Prevencija gestacijskog dijabetesa
Gestacijski dijabetes nastaje kada hormoni u toku trudnoće ometaju sposobnost tela trudnice da koristi insulin kao hormon koji pretvara šećer u energiju. Konzumiranje klementina tokom trudnoće može pomoći, jer ovo voće u sebi ima nizak nivo prirodnog šećera koji je sasvim dovoljan za ishranu u periodu drugog stanja.

Prevencija kamena u bubregu
Klementine sprečavaju pojavu kamenova u bubrezima, jer obezbeđuju ravnotežu soli kristala u bubrezima i uništavaju ih pre nego što se pretvore u kamenje.

Savet plus

Posebno se preporučuje potrošnja klementina na prazan želudac, kako bi se sprečila pojava gasova.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem