KOKTEL PROTIV ALERGIJE

17.09.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 583 | Autor: | 0

Oslobodite se simptoma alergije uz zelenu magmu, reiši gljive i ovseno mleko

Kako biste u periodu cvetanja polenskih biljaka što više umanjili suzenje očiju, curenje nosa, otoke i druge neprijatne pratioce alergije, probajte napitak koji kombinuje zelenu magmu, reiši gljive i ovseno mleko.

Reiši gljiva jedna je od najpoznatijih i najkorišćenijih namirnica u kineskoj medicini, a od davnina je poznata kao snažan tonik i čistač jetre, zbog čega su je koristili i carevi koji su verovali da im produžava život. Reiši gljive deluju i kao regulator hormonalnog sistema.

Ovseno mleko sadrži beta glukane koji smanjuju masnoće u krvi. Time reguliše i holesterol bolje od, na primer, kravljeg mleka i pozitivno utiče na imunitet.

U kombinaciji, ove tri namirnice značajno će ojačati imunološki sistem, a time i ublažiti simptome alergije. Napitak bi bilo poželjno piti barem mesec dana, svaki dan nakon ustajanja, a zelena magma se zbog niza svojih korisnih sastojaka može uzimati neograničeno.

Da biste olakšali dane s alergijom, uključite i aromaterapiju. Eterična ulja koja imaju protivupalno, antimikrobno, tonizujuće i okrepljujuće delovanje, a pomažu i jačanju imuniteta.

Kod već razvijene alergije posebno se preporučuje nemačka kamilica jer ima snažno protivupalno dejstvo. Vrlo su efektna i ulja lavande, mirte, nane, bora, jele i ruzmarina, a limun i čajevac jačaju imunološki sistem.

Kod jakih alergijskih napada preporučuje se inhaliranje uljnih rastvora ili nanošenje mešavine eteričnih ulja u baznom ulju na grudi i gornji deo leđa. Masaže i inhalacija biće delotvorne i pre pojave alergije.

Pre nego što počnete sa korišćenjem, testirajte svako ulje da vidite reakciju i za savet pitajte ovlašćenog aromaterapeuta, savetuju stručnjaci.

Blaga eterična ulja od kamilice ili lavande u razblaženoj dozi od 20 kapi na 100 ml baznog ulja možete koristiti i za masažu deteta kako biste mu umirili probleme sa alergijom. Za odraslu osobu preporučuje se 60 kapi na 100 ml baznog ulja.

Lavandin hidrolat pomoći će kod kijavice kao oblog za oči. Sličan efekat imaće i hidrolat od kamilice, a možete ih koristiti uz difuzore i aromaterapijske lampe.

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net