BIOHAKING DIJETA OPASNA PO ZDRAVLJE

14.09.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 404 | Autor: | 0

Brzi detoks kojeg primenjuju direktori iz Silicijumske doline i koji predviđa potpuni trodnevni post, povećava rizik od dijabetesa


Režim ishrane koji garantuje brzu detoksikaciju organizma je postao veoma popularan u Americi, ali oni koji ga primenjuju sebe dovode u opasnost.

U Sjedinjenim Američkim Državama pojavila se nova „caka”, ali ona više označava pakao koji traje tri dana.
Naime, radi se o dijeti koja je nazvana biohaking i tokom koje tri dana u organizam unosite jedino vodu. Na taj način se, navodno, menja rad tela u potpunosti, a izvršni direktori i milioneri iz Silicijumske doline su poludeli za tim.
Postoji i kraći period biohakinga tokom kojeg bi voda trebalo da se unosi 36 sati.
Međutim, pošto strogi režim dijete podrazumeva da se ništa ne jede tri dana, nutricionisti upozoravaju da može da dovede do ozbiljnih poremećaja u ishrani. U opasnosti naročito su oni koji imaju mentalne probleme.
– Ne bih savetovao da se ove dijete pridržava anksiozna ili osoba kod koje postoje predispozicije za dijabetes. Takođe, moguće je da se pojave ozbiljni poremećaji u ishrani – rekao je nutricionista Rianon Lamber za Independent.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

 • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
  011/245-07-82
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h,
  subotom 9h-15h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

 • Brankova 16,
  011/328-35-07
  radno vreme
  radnim danima 8h-20h
  subotom 9h-15h
 • Zaplanjska 32 (TC Stadion)
  064/643-30-55
  radno vreme
  10h-22h radnim danima
PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem