BRZO OBARANJE PRITISKA UZ BADEM, KOKOS, LJUTU PAPRIKU

07.09.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 1898 | Autor: | 0

Smanjite rizik od srčanih bolesti koristeći prirodna rešenja

Visok krvni pritisak nije samo bolest starijih. Više od jedne trećine mladih u dobu od 16 do 34 godine pati od nekog oblika hipertenzije.
Konvencionalno rešenje za ovu epidemiju je stalno uzimanje lekova za kontrolisanje krvnoga pritiska, kao što su blokatori angiotenzinskih receptora, za koje se sumnja da povećavaju rizik od raka i nekih drugih bolesti.
Međutim, postoji i alternativni način snižavanja pritiska.
Navodimo šest prirodnih i brzodelujućih sredstava, koja će pomoći u držanju krvnog pritiska pod kontrolom.

Sirov badem
Svakodnevnim unosom šačice sirovih badema možete napraviti značajnu razliku u održavanju nivoa krvnog pritiska.
Badem je bogat nezasićenim mastima koje pomažu pri sniženju nivoa holesterola u krvi, ublažavaju upale arterija i snižavanju krvnog pritiska.
Iako se uveliko sastoje od masti i kalorija, bademi pomažu i pri gubitku težine i izgradnji mišićne mase, što znači da pospešuju zdravu cirkulaciju.

Ljuta paprika
Ljuta paprika jedno je od najbržih sredstava za snižavanje krvnog pritiska. Ova namirnica širi krvne sudove i pomaže slobodnijem protoku krvi i posledično smanjuje krvni pritisak.
Promešajte jednu ili dve čajne kašičice ljute paprike u toploj vodi s medom i aloa verom i dobićete moćno domaće sredstvo protiv hipertenzije.

Sok od kokosa (kokosova voda)
Bogat kalijumom, elektrolitima i drugim važnim nutrijentima, sok od kokosa dokazano pomaže značajnom sniženju krvnoga pritiska kod većine ljudi koji ga piju. Nedavno istraživanje je potvrdilo da je uzimanje soka od kokosa dovelo do značajnog sniženja sistoličkog pritiska kod 71 posto ispitanika, dok je 29 posto postiglo bitno sniženje dijastoličkog.

Sirovi kakao
Bogat flavonoidima i drugim protivupalnim nutrijentima, sirov kakao još je jedno oružje protiv hipertenzije.
Flavonoidi deluju kao adaptogeni, pomažući telu da se bolje nosi sa stresom, čestim uzrokom hipertenzije. Uz to, pomažu i u snižavanju nivoa stresnih hormona, koji igraju ključnu ulogu u regulaciji krvnoga pritiska.
Brojne studije su otkrile da flavonoidi dovode do smanjenja krvnog pritiska od 4.7/2.8 mmHg i da štite od srčanih bolesti koje se često dovode u vezu s visokim krvnim pritiskom.

Kurkuma
Jedna od poznatih prehrambenih prednosti kurkume odnosi se na njene sposobnosti smanjenja upale u celom telu.
Budući da je upala primaran uzrok visokog holesterola pa i visokog krvnog pritiska, smanjenjem upale, kurkuma pomaže poboljšanju kardiovaskularne funkcije i održavanju zdravog protoka krvi.
Kada se uzima s crnim biberom pomaže u opuštanju krvnih sudova i čišćenju naslaga koje često vode do visokog krvnog pritiska.
Kurkuma je, takođe, prirodan razređivač krvi, što je još jedan način na koji se ova snažna biljka bori protiv hipertenzije.

Beli luk
Staro sredstvo narodne medicine za očuvanje zdravlja srca i krvnih sudova. Ako želite da izbegnete miris kojeg uzrokuje konzumacija svežeg belog luka, poslužite se dodacima ishrani sa belim lukom obliku tableta ili kapsula.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem