JOD ZA BOLJU KONCENTRACIJU

01.09.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 901 | Autor: | 0

Savet za studente: lakše ćete proći kroz ispitni rok ako u ishranu dodate ribe, alge, voće i povrće


Tokom vrelih, tropskih dana koncentracija i pamćenje često zakažu. Problem naročito imaju studetni koji tokom ovih dana finiširaju pripreme za septembarski ispitni rok. Rešenje se krije u mineralu – jodu.

Pri velikim vrućinama mozak gubi tečnost, a koncentracija naglo opada. Tada treba napraviti pauzu, osvežiti telo i nadoknaditi jod. Jako je važno da se jod unosi svaki dan u dovoljnim količinama, jer telo nije u stanju da ga samostalno proizvodi.
Postoje razni načini da se nadoknadi jod. Jodirana so je najčešće izvor joda za većinu. Međutim, unošenje soli u velikim količinama nije baš preporučljivo.

Bolje rešenje su morska riba i alge, voće i povrće.

Pri visokim temperaturama, opasnost od dehidracije organizma je sveprisutna, pa je najbolje jod nadoknaditi mineralnom vodom bogatom prirodno rastvorenim jodom. Na taj način mozak dobija neophodnu tečnost, a telo nadoknađuje dragoceni mineral-jod.


Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radnim danima: 8h-20h,
    subotom: 9h-15h
LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem