KADA JE VREME DA UZMETE ANTIBIOTIK?

30.08.2017 | AKTUELNO | Pregleda: 611 | Autor: | 0

Za kapsulama posegnite dva dana od početka infekcije


Antibiotike treba piti tek nakon dvodnevnog čekanja i koristiti ih najviše pet dana - tvrde britanski istraživači.
Naučnici sa univerziteta u Sauthemptonu saopštili su, nakon istraživanja sprovedenog na hiljadama pacijenata, da bi lekari trebalo da upozore pacijente da pričekaju dva dana pre nego što počnu da piju propisane antibiotike.
Metoda odlaganja mogla bi da smanji količinu antibiotika koji se bespotrebno prepisuju za bolesti grla i tako redukuje rastuću pretnja bakterija otpornih na antibiotike.
Uporedna studija sugeriše da kraće vreme uzimanja lekova za grlo može biti jednako efikasno i da pomaže redukciju preterane konzumacije lekova.Istraživanja sprovedena na Oksfordu i Sasek medicinskoj školi pojašnjavaju da bi antibiotike trebalo piti samo pet, a ne deset dana.
Puno infekcija grla prođe se samo od sebe bez uzimanja lekova, naročito ako se uključe rešenja narodne medicine koja olakšavaju tegobe.


I još pogledajte:

BRONHI FITO MED

1190 RSD

SINUSAN

660 RSD

Komentari (0)

Ostavite komentar

MAGIČNO BILJE, PRODAVNICE

BEOGRAD:

  • Maksima Gorkog 25 (blizu Kalenić pijace),
    011/245-07-82
    radno vreme
    radnim danima 10h-14h,
    subotom 10h-14h

LOKACIJE PRODAVNICA

BEOGRAD:

PRATITE NAS

Development: draganmarkovic.net

Upotreba kolačića (eng. Cookies). Ovaj sajt koristi kolačiće u cilju analize saobraćaja i poboljšanja korisničkog iskustva. Daljim korišćenjem sajta izjavljujete da se slažete sa upotrebom kolačića.
Razumem